Sestavine:
Sestavine za biskvit:
2 jajci
20 gramov vaniljevega sladkorja
20 gramov navadnega sladkorja
25 gramov moke
25 gramov grenkega kakava v prahu
ščepec soli
+ 30 žlic mleka za navlažitev
+ 4 polne žlice mareličnega džema
Sestavine za nadev:
800 ml sladke smetane
270 gramov temne čokolade
250 gramov čokoladno lešnikovega namaza
250 gramov mascarpone sira + 150 ml sladke smetane za stepanje
2 žlici sladkorja v prahu – po okusu
2 čajni žlički vanilijeve arome
1 žlica rumove arome ali 2-3 žlici ruma
6 lističev želatine + 30 ml vode
4 Kinder bueno navadne čokoladice
4 Kinder bueno bele čokoladice
Sestavine za obliv:
60 gramov temne čokolade
60 gramov sladke smetane
Sestavine za okras:
Kinder bueno čokoladice
Postopek:
NatisniNajprej pripravimo biskvit. Jajca in sladkorja, ter sol stepamo 5-10 minut, da se prostornina poveča za še enkrat. Takrat v zmes dodamo presejano moko s kakavom. Prelijemo v dobro namaščen pekač s premerom 24-26 centimetrov in pečemo 10 minut v segreti pečici na 180 stopinjah. Pečen biskvit navlažimo in ohladimo. Takšnega premažemo z džemom.
Čokolado in čokoladni namaz v kozici z debelim dnom in na najnižji temperaturi stopimo. Pustimo da se ohladi na sobno temperaturo. Želatino v lističih namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. Takšno ožamemo in dodamo v posodo z debelim dnom in vodo, ter na najnižji temperaturi stopimo. Ko se stopi jo pustimo da se ohladi na sobno temperaturo.
Mascarpone siru dodamo aromi in sladkor v prahu ter smetano. Stepemo v fino zmes.
Sladko smetano stepamo do točke da se speni ampak je še popolnoma tekoča. Takšni med rednim mešanjem vmešamo stopljeno želatino. Tretjino smetane zlijemo k mascarpone kremi in kremo zmešamo. Vlijemo k preostali tekoči smetani da dobimo lepo enotno zmes. V takšno z metlico ročno vmešamo stopljen čokolado. Del kreme prihranimo za okraševanje. V preostalo pa vmešamo zdrobljene Kinder Bueno čokoladice.
Kremo prelijemo čez pripravljen biskvit in položimo v hladilnik čez noč.
Naslednji dan zavremo smetano za obliv. Vlijemo jo k čokoladi. Počakamo minutko in premešamo. Ohladimo do sobne temperature. Prelijemo v brizgalno vrečko in nabrizgamo na torto, da se ob robovih zliva nato pa premažemo še po vrhu. Položimo v hladilnik za 1 uro. Nato pa poljubno okrasimo.
Čokoladno kinder bueno torto sem pripravljala s pomočjo Boschevega kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico in njihove kombinirano parne pečice. Boscheva kombinirani parni pečici je naravnost vrhunska, saj mi omogoča da klasični peki delno dodam paro, ali pa jed popolnoma skuham v sopari.
Več o Boschevi kombinirani parni pečici najdete tukaj.