Anina kuhinja

Čokoladna bananina Magnolia tortica

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: Ovalen pekač velikosti 25x30

Sestavine:

Sestavine za kremo:
800 ml mleka
2 vrečki Dr.Oetker čokoladno bananin puding
700 ml sladke smetane za stepanje
2 žlici limoninega soka
1 žlica Dr.Oetker rumove arome
4 žlice Dr.Oetker sladkorja v prahu
1 žlica Dr.Oetker vanilijevega sladkorja v prahu

Ostale sestavine:
15 savojskih/baby piškotov
3 banane

Sestavine za preliv:
350 gramov mlečne čokolade
200 ml sladke smetane za stepanje

ilofilizirana banana in Dr.Oetker nastrgana čokolada za okras

Postopek:

Natisni

Puding skuhamo v mleku in pokrijemo s plastično folijo ter popolnoma ohladimo.

Sladko smetano za kremo stepemo. Dodamo ji sladkorja, rumovo aromo in limonin sok, ter premešamo.

Puding z ročnim mešalnikom stepemo v enotno kremo, nato pa s spatulo zmešamo s smetano.

V kremo vmešamo narezane banane in piškote.

Preložimo v servirni pekač.

Sladko smetano za preliv zavremo. Vanjo dodamo čokolado. Počakamo 5 minut, nato pa premešamo in prelijemo čez kremo. Okrasimo in odložimo v hladilnik za 4-5 ur – najbolje čez noč.

Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.