Anina kuhinja

Cimetovo limonine kremne nadevane smrekice

Čas priprave: 40-50 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: cca 30 piškotov

Sestavine:

Sestavine:
250 gramov bele moke
125 gramov masla
125 gramov sladkorja v prahu
3 rumenjaki
ščepec soli
1 žlica vanilijevega sladkorja
1 polna žlica cimeta
1 žlica limoninega soka (ali vode)

Sestavine za nadev:

300 ml sladke smetane za stepanje
4 polne žlice mascarpone sira
1/2 vrečke instantne želatine fix
2-3 žlice limoninega soka
2 polni žlici sladkorja v prahu

Sestavine za sladkorni preliv:
200 gramov sladorja v prahu + 1 žlica vode + žlica limoninega soka

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo kremo.Tretjino sladke smetane zmešamo z mascarpone sirom, limoninim sokom in sladkorjem. Preostalo sladko smetano stepamo do mehkega, nato ji vtepemo želatino fix dokler ne postane čvrsta.

Po delih vmešamo smetano k mascarpone mešanici, da dobimo lepo enotno zmes. Pokrijemo posodo in položimo v hladilnik za čas priprave in hlajenja piškotov.

Moko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.

Vmešamo sladkor, cimet, vanilijev sladkor, sol in rumenjake. Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo. Testo lahko položite v hladilnik za 20-30 minut ali pa pričnete z njim delati takoj. (sama ga vedno takoj uporabim naprej)

Iz testa izrežete smrekice in jih polagate na pekač obložen s papirjem za peko.

Pekač položite v pečico segreto na 180 stopinj za 10-12 minut – odvisno od velikosti in željene zapečenosti piškotov.

Piškote ohladimo.

Sestavine za sladkorni preliv zmešamo z metlico. Kremo dodamo v brizgalno vrečko z drobnim nastavkom. Ohlajene spodnje dele piškotov nadevamo s kremo. Zgornje dele premažem s sladkornim prelivom in jih položimo čez spodnje dele.

Počakamo da se zgornji sladkorni preliv strdi in postrežemo.

Cimetovo limonine kremne nadevane smrekice sem pripravljala s pomočjo čudovitega Boschevega kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico   in Boscheve parne pečice, ki je vrhunska. Več o njej si lahko preberete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.