Anina kuhinja

Cimetovi cmoki v lešnikovi pravljici

Čas priprave: 25 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za cmoke:
190 gramov krompirja
80 gramov navadne moke
80-100 gramov polnozrnate moke
1 /2 čajne žličke cimeta
1 žlica vanilijevega sladkorja
1/4 čajne žličke soli
1 žlica kisle smetane
1 jajce

Ostale sestavine:
30 gramov koruznega škroba
2 žlici vanilijevega sladkorja
500 ml mleka
3 žlice lešnikove moke
ščepec cimeta
lešnikovo čokoladni namaz – količina poljubna
celi lešniki – količina poljubna

Postopek:

Natisni

Krompir skuhamo, olupimo in takoj pretlačimo. Pretlačenega ohladimo.

Ohlajenemu krompirju vmešamo kislo smetano, stepeno jajce z vilico, sol in 160 gramov moke. Po potrebi vgnetemo še 40 gramov moke, da dobimo testo, ki se pretirano ne prijema na prste, toda je še vedno mehko.

Trgamo manjše koščke in oblikujemo kroglice. Kroglice kuhamo na sopari v pečici (če imate pečico z opcijo kuhanja na sopari) ali v soparni posodi. Ali pa jih skuhamo v vreli soljeni vodi.

Soparimo jih 20 minut.

Dve tretjine mleka zavremo. V preostalo tretjino zmešamo škrob, sladkor in cimet. Mešanico vmešamo k vrelemu mleku in kuhamo da se zgosti. Vmešamo lešnikovo moko in jo prelijemo v krožnike.

Na vrh dodamo 3-4 kuhane cmoke, in okrasimo z grobo narezanimi lešniki in stopljenim čokoladnim namazom. Takoj postrežemo.

Cimetovi cmoki v lešnikovi pravljici so nekaj najbolj slastnega kar obstaja. Vsi sladkosnedi morate nujno preizkusiti sladico – ne bo vam žal.

Cmoke sem soparila v moji kombinirani parni pečici od Boscha, ki je naravnost vrhunska. Več o njej si lahko pogledate tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.