Sestavine:
Sestavine za puding:
4 jabolka
1 Kotanyi cimetova palčka
4 Kotanyi nageljnove žbice
1 žlica limoninega soka
voda
1 vrečka vanilijevega sladkorja
1 vrečka vanilijevega pudinga
1/2 čajne žličke Kotanyi cimeta v prahu
+
500 ml stepene sladke smetane + 1 žlica sladkorja v prahu
+
Kotanyi cimet v prahu in sladkorčki za okras
Postopek:
NatisniJabolka olupimo in narežemo na manjše koščke. Dodamo v posodo, skupaj s cimetom in žbicami. Prelijemo z vodo toliko da sestavine pokrije. Dodamo sladkor in zavremo. Na nizkem ognju kuhamo 20 minut. Odstranimo cimet in žbice in pretlačimo.
Preverimo da vsebine ni več kot 400 ml. V kolikor je, nekaj vsebine odstranimo in jo pojemo kot čežano.
V slabih 100 ml vode vmešamo vanilijev puding. Vmešamo ga k izmerjeni in pretlačini čežani in iz vsega skupaj skuhamo puding. Dodamo limonin sok. Po okusu dosladkamo in dodamo cimet v prahu.