Anina kuhinja

Churrosi iz pečice in toffee pomaka

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 13-15 minut

Količina: za cca 20 churrosov

Sestavine:

Sestavine za churrose:
200 ml vode
150 gramov moke
2 žlici masla
2 jajci
1 žlica vanilijevega sladkorja
ščepec soli
kristalni sladkor zmešan s cimetom za posip
+
2 žlici masla

Sestavine za toffee pomako:
250 ml sladke smetane
170 gramov rjavega sladkorja – temnejši bo – temnejša bo omaka
115 gramov masla
ščepec soli
1 čajna žlička vanilijeve arome
ščepec cimeta – opcijsko

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo omako. Vse sestavine dodamo v posodo z debelim dnom in na srednji temperaturi počakamo da se sestavine stopijo brez da pretirano mešamo. Ko se sladkor in maslo stopita lahko temperaturo pojačamo in med rednim mešanjem kuhamo do željene barve. Kuhano omako pustimo da se malce ohladi/zgosti vmes ko pripravimo churosse. Omaka ki ostane se lahko v zaprtem kozarčku hrani do enega meseca v hladilniku.

Zdaj pripravimo churrose. Vodo, maslo, sladkor in sol pripeljemo do vretja. Zmanjšamo temperaturo in vmešamo moko, ter mešamo da se oblikuje testo.

Testo ohladimo. Pripravimo olje za cvrtje in papirnate brisačke na krožniku. Na drugem krožniku zmešamo kristalni sladkor s cimetom.

Ohlajenemu postopam vmešamo jajca. Ko je eno vmešano dodamo novega. Testo preložimo v skledo za brizganje, v kolikor uporabljamo robota z nastavki ali pa v brizgalno vrečko. Testo režemo s škarjami.

Testo brizgamo in odlagamo na papir za peko. Položimo jih v segreto pečico na 200 stopinj zgoraj/spodaj za 13-15 minut, da se rjavkasto obarvajo.

Pečene premažemo s stopljenim maslom in povaljamo po sladkorju zmešanim s cimetom.

Postrežemo z omako ali bolj zdravo verzijo z marmelado/džemom.

Churosi so bili pripravljeni s pomočjo čudovitega Boschevega kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico in s pomočjo njegovega super dodatka za ustvarjanje piškotov in drugih dobrot. 😉 Nastavek najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.