Sestavine:
4 rdeče čebule
2 rumeni čebuli
160 ml Ponti balzamični kis iz Modene
100 gramov rjavega ali navadnega sladkorja
3-4 žlice Monini oljčnega olja
1/3 čajne žličke mletega belega popra
2/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
Postopek:
NatisniKozarčke s pokrovi steriliziramo.
Čebule olupimo in razpolovimo. Vsako polovico po dolžini narežemo na drobne rezine.
V večjo ponev dodamo olje in na njem popražimo čebulo. Posolimo jo, popopramo in počakamo da se malo omehča. Dodamo sladkor in pražimo nekih 30 minut, da se čebula lepo karamelizira.
Nato dodamo balzamični kis in pražimo še nekih 5-10 minut, da večina tekočine ne izhlapi.
Dodamo v sterilizirane kozarčke in dobro zatesnimo, jih pokrijemo s krpo in počakamo da se kozarčki počasi ohladijo.
Čebulni džem je odlična priloga k sendvičem, burgerjem ali priloga k pečenemu mesu v sezoni piknikov. 😉 Shranjen v shrambi počaka dolgo časa in tako si ga lahko pripravite vnaprej in ga imate vedno pri roki.
Več receptov odkrijte na www.ponti.si