Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana ali plačana po 11.07.2025, v dostavo predana po 28.7.2025. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Čaj za pomiritev želodca + uporaba janeža in kumine pri driski ali zaprtju

Čas priprave: 1 minuta

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: /

Sestavine:

Mešanica za čaj:
100 gramov Kotanyi semen janeža
100 gramov Kotanyi semen kumine

Porcijsko:
1,5 litra vode
3 žlice mešanice za čaj

Postopek:

Natisni

Sestavine zmešamo in shranimo v neprodušen kozarec.

Ko pripravljamo čaj, vodo zavremo. Vanjo dodamo semena (lahko jih shranimo v cedilo za čaj, da bo odstranitev bolj preprosta). Posodo pokrijemo in čaj na nižji temperaturi kuhamo 5 minut. Po tem času semena odstranimo.

Čaj je odličen za pomiritev želodca po raznih trebušnih težavah.

Če s čajem želimo vplivati na prebavo lahko spremenimo razmerje semen. Ker kumina zapira v primeru driske povečamo količino semen kumine – recimo v vrelo vodo dodamo 2 žlici semen kumine in 1 žlico janeža. V kolikor se soočamo z zaprtjem povečamo količino semen janeža ker janeža odpira prebavo. Torej uporabimo dve žlici janeža in eno žlico kumine.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.