Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Brokoli polenta z lososom in feto

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

200 gramov brokolijevih cvetov
80 gramov Malinca koruznega zdroba/polente
200 ml mleka
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1 žlica masla
1 žlica sveže naribanega parmezana
bel poper po okusu
250 gramov lososa
30 gramov sveže fete

Postopek:

Natisni

Brokoli skuhamo v soljenem kropu. Del kuhanega brokolija prihranimo za na vrh jedi. Preostalega dodamo v višjo posodo. Prilijemu mu 200 ml vode v kateri smo ga kuhali in mleko. Spasiramo do finega in zlijemo nazaj v posodo.

Vkuhamo polento in mešamo da se skuha. Kuhani dodamo maslo, parmezan, poper in jo po okusu dosolimo.

Lososu odrežemo stran kožo, ga operemo, osušimo in posolimo. Položimo ga v naoljeno ponev in koščke do zlato rjave barve popečemo.

Polento serviramo. Na vrh dodamo lososa, cele koščke kuhanega brokolija in nadrobljeno feto.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]