Anina kuhinja

Brokoli juha z grškim jogurtom in pinjolami

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 30-35 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
1 manjša brokoli glavica
3 krompirji
1 žlica oljčnega olja
3 stroki česna
1,5 litra vode ali jušne osnove
1 čajna žlička soli – oziroma po okusu
1/3 čajne žličke popra
1 vejica svežega peteršilja ali 1 čajna žlička suhega
1/3 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
+
grški jogurt ali kisla smetana za postrežbo
+
popečene pinjole in črni sezam za končni posip

Opcijsko:
2 žlici Proteini.si naravnih sirotkinih proteinov na porcijo

Postopek:

Natisni

Krompir olupimo in narežemo na koščke. Česen narežemo na drobno.

V posodo dodamo olje. Nanj dodamo narezan krompir in česen. Malo popražimo da česen zadiši. Takrat prilijemo juho ali vodo. Dodamo sol, poper in peteršilj. Pokrijemo in zavremo. Nato na nizkem ognju kuhamo 30 minut.

Po tem času v juho dodamo brokolijeve cvetove. Kuhamo nadaljnih 8-9 minut. Dodamo paradižnikov koncentrat in spasiramo. Po okusu solimo, popramo.

Juhi po okusu primešamo proteine in dodamo grški jogurt, popečene pinjole in črni sezam. Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.