Anina kuhinja

Brezglutenski tunini polpeti z drobnjakom in kislo smetano

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10

Količina: 8

Sestavine:

  • 3 konzerve tunine v olivnem olju
  • 2 manjši jajci
  • manjši šopek svežega drobnjaka
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 žlica kisle smetane
  • bel poper po okusu
  • 1 šalotka
  • olje za peko
  • 6-10 žlic brezglutenskih Schaer drobtin

Postopek:

Natisni
  1. Šalotko drobno narežemo in popražimo na ponvi, da se spusti. Takšno ohladimo.
  2. Tuni odlijemo olje in jo fino pretlačimo. Dodamo ji z vilico stepena jajca, drobno narezan drobnjak, ohlajeno praženo šalotko, poper, sol in kislo smetano. Vsebino premešamo.
  3. V zmes dodamo toliko žlic drobtin, da lahko iz zmesi oblikujemo polpet in se lepo drži skupaj.
    Iz pripravljene zmesi oblikujemo polpete in jih za 10-15 minut postavimo v hladilnik. (lahko tudi za uro-dve) V ponev prilijemo toliko olje da pokrije dno. Na srednji temperaturi pražimo polpete 2-3 minute na eni in dve do tri minute na drugi strani. Ko so zlato rjavi, jih odložimo na papirnate brisačke in odcedimo odvečno olje.
  4. Zraven polpetov postrežemo kislo smetano.

Odlični kot priloga k krompirjevim, mesnim jedem ali raznim zelenjavnim omakam. Lahko pa jih preprosto dodate v štručko in si naredite burger. 😉

 

Schaer