Anina kuhinja

Brezglutenski kruh iz lanenih semen – za diabetike in povišan holesterol

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: cca 50 minut

Količina: pekač cca 25x10 cm

Sestavine:

300 gramov dmBio mletih lanenih semen
1 polna čajna žlička pecilnega praška
5 jajc
1 čajna žlička soli
120 ml vode
120 ml dmBio oljčnega olja
2 žlici dmBio javorjevega sirupa ali žlica dmBio medu
+
dmBio cela zlata in dmBio klasična lanena semen – za vrhnji posip

Postopek:

Natisni

Mleta lanena semena zmešamo s pecilnim praškom in soljo. V merilnem lončku izmerimo vodo, olje in javorjev sirup.

Jajca z ročnim mešalnikom stepamo minuto, da se fino napihnejo.

Takrat z metlico po delih vmešamo mešanico z mletimi lanenimi semeni in izmerjene tekočine. Pustimo stati slabih 10 minut, da se zmes delno zgosti.

Takrat jo vlijemo v dobro namaščen pekač.

Potresemo s celimi lanenimi semeni in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za cca 50 minut.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.