Anina kuhinja

Brezglutenske / brezlaktozne ameriške palačinke

Čas priprave: 10

Čas kuhanja: 15

Količina: 10

Sestavine:

  • 70 gramov brezglutenske moke Schaer Farina
  • 60 gramov brezglutenske moke Schaer Mix B
  • 1 večje jajce
  • 1 zravnana čajna žlička vinskega kamna ali pecilnega praška
  • 1/4 zravnane čajne žličke soli
  • 2 žlici medu (ali 3-4 žlice sladkorja – rjavega, trsnega, kokosovega ali navadnega)
  • 130 ml riževega mleka (lahko tudi kravjega ali mandljevega)
  • 2 žlici repičnega, sončničnega ali kokosovega olja

Postopek:

Natisni
  1. Moki zmešamo skupaj. V posodi posebej razbijemo beljak in rumenjak. Iz beljaka stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo sol. Rumenjaku dodamo med ter vsebino stepamo slabih 5 minut. Potem jima dodamo riževo mleko, kokosovo olje, presejano moko z vinskim kamnom. Vsebino ponovno stepemo in nato z metlico ali spatulo vmešamo sneg. Zmes pustimo stati 15-20 minut, da se zgosti.
  2. Na štedilnik pristavimo palačinkarico in jo ogrejemo na srednjo temperaturo (4 od 9). Na ogreti palačinkarici pečemo po dve manjši palačinki naenkrat. Ko se na zgornji strani začnejo pojavljati mehurčki, jih obrnemo. Če bomo palačinke pekli na previsoki temperaturi, se bodo na površini preveč zapekle, medtem ko bodo na sredini ostale surove. Zato je tako pomembno, da jih pečemo na srednji do nižji temperaturni jakosti.
  3. Palačinke pojemo še vroče z javorjevim sirupom, medom, maslom ali drugim željenim namazom.
    Naj posebej opozorim da ohlajene postanejo bolj drobljive. Najboljše so še tople.

Schaer