Sestavine:
- 380 gramov Schaer moke mix c + 1 žlica za nadev
- 225 gramov masla
- 160 gramov rjavega sladkorja + 100 gramov za nadev
- 1 žlica vanilijevega sladkorja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 jajce
- 4 žlice limoninega soka
- 350 gramov svežih ali zamrznjenih borovnic
- limonina lupinica ene limone
Postopek:
Natisni- Moko, sladkor, pecilni prašek in sol stresemo v multipraktik. Premešamo.
- Dodamo jajce, limonino lupinico in narezano hladno maslo. Zmiksamo, da dobimo drobljivo testo.
- Borovnice zmešamo s sladkorjem, žlico moke in limoninim sokom.
- Večji pekač (30x25cm) obložimo s papirjem za peko. Dobro polovico zmesi pritisnemo ob dno pekača.
- Po testu razporedimo borovnice. Čeznje z rokami nadrobimo preostalo drobljivo zmes.
- Pekač položimo v pečico segreto na 190 stopinj za 45-55 minut.
Pito popolnoma ohladimo in šele potem postrežemo.