Anina kuhinja

Brezglutenska ekspresna borovničeva drobljiva pita

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 50

Količina: 15 kosov

Sestavine:

  • 380 gramov Schaer moke mix c + 1 žlica za nadev
  • 225 gramov masla
  • 160 gramov rjavega sladkorja + 100 gramov za nadev
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 4 žlice limoninega soka
  • 350 gramov svežih ali zamrznjenih borovnic
  • limonina lupinica ene limone

Postopek:

Natisni
  1. Moko, sladkor, pecilni prašek in sol stresemo v multipraktik. Premešamo.
  2. Dodamo jajce, limonino lupinico in narezano hladno maslo. Zmiksamo, da dobimo drobljivo testo.
  3. Borovnice zmešamo s sladkorjem, žlico moke in limoninim sokom.
  4. Večji pekač (30x25cm) obložimo s papirjem za peko. Dobro polovico zmesi pritisnemo ob dno pekača.
  5. Po testu razporedimo borovnice. Čeznje z rokami nadrobimo preostalo drobljivo zmes.
  6. Pekač položimo v pečico segreto na 190 stopinj za 45-55 minut.
    Pito popolnoma ohladimo in šele potem postrežemo.

Pita, ki vam ne bo vzela skoraj nič časa. Vse delo bo namesto vas opravil multipraktik in pečica. 😉

Schaer