Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Breskvini smetanovi kolački

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 17-18 minut

Količina: 12 kolačkov

Sestavine:

Sestavine za kolačke:
2 jajci
80 gramov sladkorja
1 vrečka vanilin sladkorja
ščepec soli
200 gramov moke
60 ml rastlinskega olja
150 ml mleka
1/2 vrečke pecilnega praška

+
80 ml vode + 2 žlici sirupa (breskvin ali bezgov ali marelični)

Sestavine za smetanov nadev:
350 ml sladke smetane za stepanje
1 čajna žlička želatine fix
1 žlica sladkorja v prahu

Sestavine za breskvin nadev:

6-7 žlic Bonne Maman breskovega džema
2-3 sveže breskve

Postopek:

Natisni

Izmerimo olje in mleko. V posodi zmešamo moko s pecilnim praškom. Jajci ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg, in jim med stepanjem dodamo ščep soli. Rumenjake skupaj s sladkorjem in vanilin sladkorjem stepamo, da podvojijo prostornino. Takrat izmenično dodajamo izmerjene tekoče sestavine in suhe. Na koncu nežno z lopatko vmešamo sneg.

V papirnate košarice naložimo zmes. Pečemo v segreti pečici na 170 stopinj 17-18 minut, da zobotrebec iz kolačkov pride ven čist. Odstranimo iz pekača in ohladimo.

Sladko smetano stepemo do mehkega. Takrat ji dodamo želatino fix in stepamo še slabo minuto. Dodamo sladkor in smetano položimo v hladilnik.

Breskve narežemo na drobno. Zmešamo jih z džemom. Vodo zmešamo s sirupom. Kolačke izdolbemo in navlažimo s sirupom.

V izdolbino dodamo breskvin nadev.

Ob robu nabrizgamo smetano in sredino še dodatno nadevamo s pripravljenim breskvinim nadevom, da se ga lepo vidi.

Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.