Anina kuhinja

Breskvine vanilijeve kocke iz listnatega testa

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20-25 minut

Količina: 8 večjih kock

Sestavine:

1 zavitek listnatega testa
150 gramov mascarpone ali kremnega svežega sira
ščepec soli
vrečka Kotanyi burbonskega vanilijevega sladkorja
1 žlica sladkorja v prahu
1 majhna čajna žlička Kotanyi limoninega olja
1 jajce + jajce za premaz
8 breskvinih polovičk

Postopek:

Natisni

Sir, jajce, sladkorja, sol in olje temeljito zmešamo. Breskve iz kompota naložimo na papirnato brisačko, da se odvečna tekočina vpija.

Listnato testo zrežemo na kocke. Nekaj trakov testa prihranimo. Robove premažemo s stepenim jajcem. Tanke trakove listnatega testa dodamo na dve stranici in ponovno premažemo z jajce.

Na sredino dodamo dve polni čajni žlički zmesi in čezenj položimo breskvino polovičko.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 20-25 minut, da se testo lepo zlato rjavo obarva.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.