Sestavine:
1 kg bele pšenične moke
700 ml tople vode
2 čajni žlički soli
1 vrečka suhega kvasa
Postopek:
NatisniMoko, kvas in sol premešamo.
Vmešamo z vilico vodo, da se sestavine povežejo in pokrijemo s plastično folijo za živila. Pustimo na sobni temperaturi 12-18 ur.
Pečico segrejemo na 220 stopinj z vključeno paro na tretji stopnji in vanjo dodamo pekač. Ko sta pečica in pekač segreta, v pekač zlijemo testo. Položimo nazaj v pečico in pečemo 45 minut.
V kolikor parne pečice nimamo posodo pokrijemo s pokrovom za prve 30 minut, nato pa ga za zadnjih 15 minut odstranimo.
Vroč kruh zavijemo v krpo ali postrežemo takoj.
Kruh brez gnetenja, je čisto preprost kruh. Priprava je nesramno enostavna in kruh vedno uspe in je odličen. Skorjica prvi dan je neverjetna. Uspe z vsemi vrstami moke. Z bolj mokrimi vrstami kot je ržena, polnozrnata pa zahteva nekih 10-15 minut daljšo peko.
Po želji mu lahko dodate tudi razna semena.
Sama sem pri peki uporabljala Boschevo parno pečico, ki je vrhunska. Več o njej si lahko preberete tukaj.