Anina kuhinja

Bel kruh brez gnetenja

Čas priprave: nekaj minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: večji hlebec

Sestavine:

1 kg bele pšenične moke
700 ml tople vode
2 čajni žlički soli
1 vrečka suhega kvasa

Postopek:

Natisni

Moko, kvas in sol premešamo.

Vmešamo z vilico vodo, da se sestavine povežejo in pokrijemo s plastično folijo za živila. Pustimo na sobni temperaturi 12-18 ur.

Pečico segrejemo na 220 stopinj z vključeno paro na tretji stopnji in vanjo dodamo pekač. Ko sta pečica in pekač segreta, v pekač zlijemo testo. Položimo nazaj v pečico in pečemo 45 minut.

V kolikor parne pečice nimamo posodo pokrijemo s pokrovom za prve 30 minut, nato pa ga za zadnjih 15 minut odstranimo.

Vroč kruh zavijemo v krpo ali postrežemo takoj.

Kruh brez gnetenja, je čisto preprost kruh. Priprava je nesramno enostavna in kruh vedno uspe in je odličen. Skorjica prvi dan je neverjetna. Uspe z vsemi vrstami moke. Z bolj mokrimi vrstami kot je ržena, polnozrnata pa zahteva nekih 10-15 minut daljšo peko.

Po želji mu lahko dodate tudi razna semena.

Sama sem pri peki uporabljala Boschevo parno pečico, ki je vrhunska. Več o njej si lahko preberete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.