Anina kuhinja

Banana split jagode in čokolada

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 1 banana split

Sestavine:

Sestavine za sladoled: (sama sem delala večjo količino – za samo banano split lahko delate tretjino)
600 ml hladnega mleka
3x Dr. Oetker čokoladni ledeni desert

Sestavine za banano split:
1 banana
3 kepice čokoladnega sladoleda
100 sml sladke smetane za stepanje
1 čajna žlička Dr.Oetker sladkorja v prahu
30 gramov mlečne čokolade
sveže jagode
Dr.Oetker lešnikov krokant

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo sladoled. Mleko zlijemo v večjo posodo in dodamo prah za ledeni desert. Mešamo 3-4 minute, da dobimo gosto kremo. Takšno prelijemo v posodo za zamrzovanje in položimo v zamrzovalnik za vsaj 7-8 ur (najbolje čez noč). Če boste delali količino iz tretjine bodo dovolj že neke 4 ure.

Sladko smetano stepemo in ji dodamo sladkor v prahu. V posodico dodamo razpolovljeno banano in jo prelijemo s stopljeno čokolado. Dodamo kepice sladoleda in stepeno smetano, ter jagode in lešnikov krokant. Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.