Anina kuhinja

Baba Ganoush – melancanin dip

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 1 manjša skledica

Sestavine:

3 večji melancani
1/3 -1/2 čajne žličke soli
1-2 žlici limoninega soka
2 žlici tahini omake
1/3-1/2 čajne žličke Kotanyi zrnastega česna ali česna v prahu
poljubna količina Kotanyi mletega popra
vejica sveže narezanega peteršilja
Kotanyi sezamova semena za okras

narezan pita kruh ali krekerji, popečeni kruhki za postrežbo

Postopek:

Natisni

Melancane razpolovimo in položimo z mesom navzgor na papir za peko. Pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 1 uro.

Ko se pečeni melancani ohladijo, meso izdolbemo in ga fino pretlačimo. Dodamo vse ostale sestavine in fino premešamo. Postrežemo ob narezanem pita kruhu, popečenih kruhkih ali krekerjih.

Dip lahko hranimo v hladilniku 1-2 tedna.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.