Anina kuhinja

Ajdova solata s skušo, muškatno bučo in rukolo

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: srednje velika skleda

Sestavine:

2x Rio Mare skuša v omaki Siciliana
150 gramov ajde v zrnu
200-300 gramov muškatne buče
1 pest sveže rukole
sol po okusu
bel poper po okusu
3-4 žlice oljčnega olja
3-4 žlice vinskega kisa

Postopek:

Natisni

Ajdo operemo. V manjšo posodo dodamo oprano ajdo, ter čajno žličko soli in zalijemo z litrom vode. Ajdo kuhamo do mehkega, ter ohladimo.

Muškatno bučo narežemo na manjše kocke. Zmešamo jo z žlico olja, 1/4 čajne žličke soli in stresemo v pekač obložen s papirjem za peko in naprej v segreto pečico na 200 stopinj. Pečemo jo nekih 30 minut, da se lepo rjavkasto zapeče. Med peko jo nekajkrat premešamo. Lahko jo spečemo tudi na ponvi na žlici olja.

Kis, preostalo olje, ščep soli in popra fino premešamo. Skuši odlijemo stran omako in jo prihranimo.

Rukolo grobo narežemo. Kuhano ajdo, rukolo, skušo, polivko in bučo premešamo in po vrhu dodamo omako od skuše.

Ajdova solata s skušo, muškatno bučo in rukolo je slastna in zdrava solata. V kolikor želite da je topla, zmešate še s toplo kuhano ajdo in s toplo/svežo spečeno bučo.

V solati je uporabljena Rio Mare skuša v omaki Siciliana, čeprav k njej odlično paše tudi skuša v paradižnikovi omaki.