Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Recenzija športni voziček / marela Inglesina Trip

Recenzija športni voziček / marela Inglesina Trip

Prvi voziček, ki sem ga stestirala je bil športni voziček/marela Inglesina Trip. V testiranje nam ga je posodila otroška trgovina MiniMe. V naši rabi je bil celotni mesec – tisti prvi mesec lepega vremena in prvi Liamov mesec, ko se je že sam posedal in je bil voziček zanj primeren. Ker smo se tisti mesec še nastavljali soncu in nisem želela delati pretirane sence med vožnjo, sem se odločila, da vozičku odstranim strehico. Ta je mimogrede zelo preprosto namestljiva. Priznam, da mi je bilo všeč, da imam možnost, da jo namestim ali ne.

IMG_1088
Voziček brez nastavljene strehe.

 

inglesina-trip-2016-ecru

Poleg možnosti strehice je voziček v paketu prišel še z nastavkom za vodo, prevleko proti dežju in držalom za rokice. Vsi ti dodatki so ponavadi za doplačilo in zares me je presenetilo, da so že v sami ceni vozička. Sama nisem oboževalka vozičkanja v dežju, tako bi redko uporabljala prevleko proti dežju, ampak nastavek za vodo in držalo za rokice sta se mi zdela zelo priročna. V nastavku za vodo sem nemalokrat namestila še moj telefon ali kakšno malenkost in zares prav pride kakšen majhen prostorček. Poleg tega prostorčka je seveda na dnu vozička večja košara, ki omogoča, da vanjo odložite marsikaj od manjših torbic, robčkov, dežnika, igrač, …

Eden izmed razlogov zakaj sem se odločila, da stestiram ta voziček, je bila tudi njegova dostopna cena. S ceno 199€ je namreč dosti bolj dosegljiv od večine drugih športnih vozičkov, ki se gibljejo bolj blizu 300€. Torej, cena je vsekakor tudi ena izmed prednosti tega vozička.

Všeč mi je bilo tudi to, da se večina tkaninskega dela vozička lahko odstrani in opere. Pri nas imamo navado, da otrokom v vozičku dostikrat ponudim kaj za malicat, da se s kakšno štručko ali palčko pridno zamotijo – vsaj kadar greva z Liamom v trgovino ali po kakšnih opravkih. Tudi pri Timonu je bilo tako – ves čas je nekaj malical v svojem vozičku. Tako je iz higienskega vidika vsake toliko časa boljši občutek, če se lahko voziček vsaj malo opere. Sploh pri nas, saj imamo doma hudega alergika na pršico, zato je pranje praktično nujnost.

Poleg tega lahko dodam tudi to, da je voziček zelo lahek in se lepo pelje. Sedež je nastavljiv in se lahko lepo nagne v primeru, da otrok zaspi. Poleg naklona sedeža je nastavljiv tudi počivalni del za noge.

Edina pomankljivost ali slabost vozička je po mojem mnenju težja zložljivost. Ta zahteva obe roki in nogo. Voziček prav tako za vožnjo velikokrat zahteva obe roki, saj nima povezanega držala za vožnjo. Naj dodam še, da se voziček zloži kot prava marela in tako zavzame malce več prostora kot vozički, ki se zložijo v stil nahrbtnika. Z izjemo slabosti bi lahko povzela, da je voziček vsekakor vreden svojega denarja.

29d63d1d0002bcab70f40d14b5a2708b

Torej še na hitro —>

Prednosti:

  • lep klasičen izgled
  • nastavljiv naklon sedeža
  • nastavljiv počivalni del za noge
  • vsi dodatki – dežna prevleka, držalo za roke, nastavek za vodo
  • cenovno dostopen
  • snemljivi – pralni tkaninski materiali

Slabosti:

  • malce težji način zlaganja
  • večja prostornina zloženega vozička
  • oprijem z obema rokama za vožnjo