Anina kuhinja

Recenzija športni voziček / marela Elodie Details

Recenzija športni voziček / marela Elodie Details

Voziček o katerem govorijo vse mame in je brez dvoma eden najlepših trenutno na trgu. Seveda ga nisem mogla izpustiti iz sklopa mojih recenzij športnih vozičkov. V testiranje sem ga dobila od otroške trgovine Hajdi.si. Izbrala sem si meni osebno najlepšega, v sivo zlati varianti, in lahko rečem, da je v živo še lepši kot na samih fotografijah.

Za vse mamice, ki vam je izgled pomemben je to voziček, ki bo na tem področju zares dostavil svoj šarm. Poleg moje zlato/sive variante ima v svoji zbirki še kar nekaj trend vzorcev/barv.

Ok, povzeli smo dejstvo, da je voziček zares lep. 🙂 Gremo naprej. Poleg “lepote”, pa ima voziček še kar nekaj posebnosti, oz. prednosti ki ga razlikujejo od drugih športnih vozičkov. Naj poudarim, da je prispel v svoji lastni potovalni vreči, ki lahko služi tudi kot shranjevalna vreča in prepreči, da z vozičkom umažete avto – če vam je to pomembno. Potovalne vreče nisem zasledila še pri nobenem drugem vozičku do sedaj.

Meni najljubši del je vsekakor zares globoka zložljiva streha, da bo otrok na varnem pred močnim soncem, nepredvidljivim vetrom ali pa le pred kakšno nepričakovano kapljico dežja. Večina vozičkov ima namreč streho, ki dostikrat ne naredi potrebne zaščite, ta pa daleč najbolj učinkovito zaščiti otroka. Poleg tega je snemljiva in ima zračno mrežasto  okence na strehi, ki omogoča cirkulacijo zraka med vročimi poletnimi dremeži  in pa seveda interakcijo mamice in otročka med samimi potepi. Streha ima tudi dodan manjši šik predalček, ki je kot nalašč za kakšno malenkost kot je telefon, lip gloss, robčke … Takšni predalčki vedno pridejo prav.

IMG_1857

Poleg strehe naj izpostavim zares ogromno košaro na dnu vozička. V primeru, da ste mestne mamice in se z vozičkom odpravljate tudi po nakupih je voziček popolno odlagališče. Prostora je bistveno več kot pri drugih podobnih vozičkih.

Za razliko od klasičnih marela vozičkov, ima velika kolesa prevlečena z gumo, ki so primerna tudi za vožnjo po makedamu. Voziček lahko uporabljate že od šestega meseca naprej, saj se lahko poleži v skoraj popolnoma ležeč položaj, ki je koristen tudi v kasnejši starosti, da otrok v njem lahko zaspi. Voziček je primeren vse do 3-4 leta starosti oziroma do teže 15 kg. Brez težav bi torej v njem peljala tudi našega Timona, ki je star tri leta. Poskrbljeno je tudi za noge, ki imajo na vozičku nastavljivo dodatno oporo, ki pride prav pri starejših otrocih.

Voziček odlikuje visoko ogrodje in je tako primerno tudi za starše z nekaj več centimetri, da se med samim vozičkanjem ne potrebujejo sklanjati. Dojenčka v vozičku pripnete s paščki, ki imajo priložene ramenske blazinice za večje udobje. Voziček ne spada med najbolj lahke, je pa zato zaradi kakšnega grama več, bolj stabilen.

IMG_1831

Poleg tega je voziček preprosto zložljiv v obliko marele.

IMG_1873

Edina pomankljivost, ki jo najdem sama je nepovezan ročaj, ki otežuje vodenje vozička z eno roko. Pa zato omogoča eno luštno prednost in sicer, da na ročaj zlahka nataknete svojo torbico. 🙂

IMG_1851

Prednosti:

 • lep moderen izgled
 • priložena potovalna vreča
 • različni trend vzorci
 • globoka zložljiva streha s predalčkom
 • globoka shranjevalna košara
 • mrežasti zračnik na zložljivi strehi
 • nastavljivo ležišče
 • visoko ogrodje za visoko rasle starše

Pomankljivosti:

 • nepovezan ročaj (ki je lahko zaradi uporabnosti tudi prednost)
 • težji (tudi lahko prednost zaradi večje stabilnosti)
 • višji cenovni razred

Cena vozička v spletni trgovini Hajdi.si: 299€

POMEMBNO : Vsi, ki boste ob nakupu uporabili kodo: aninakuhinja boste dobili dodaten 10% popust na vse vozičke Elodie Details.