Anina kuhinja

Naš mini kres in pečene sladkorne penice

Naš mini kres in pečene sladkorne penice

Najprej smo mislili, da bomo čez praznike šibali delovno na morje, pa se mi iskreno ni zdelo preveč pametno iti za cel teden z malimi prav daleč. Preprosto je preveč organizacije zaradi Timonovih pršic, pa Liamovega končno ustaljenega urnika hranjenja s kašicami in na koncu sva se z dragim odločila, da po dolgih letih dela za prvomajske počitnice letos raje ostanemo doma in preživimo malce kvalitetnega časa skupaj. Odločitev je bila prava saj nam je v petek dodobra zalilo klet in še dobro, da smo bili doma, da smo lahko situacijo rešili.

Potem pa se nikakor nismo mogli odločiti kam gremo čez podaljšan vikend. Smo razmišljali toplice za en dan – pa bi bila najbrž nora gužva povsod … na koncu smo se odločili, da si naredimo svoj mali kres. Najprej smo naredili dopoldanski pohod v gozd in sami nabrali vejice, storžke in vse potrebno. Seveda je bilo vse razmočeno, šlo je bolj za to, da sva aktivno vključila pomoč najinega Timona. Na koncu smo uporabili domače vejice, ki jih imamo za kurjenje v kaminu in domače butarice od dreves. Popoldne smo se lotili gradnje kresa in seveda ni šlo brez obljube po nagradi – pečene sladkorne penice so bile nepogrešljive. Na koncu sva pečene sicer jedla le jaz in dragi, Timonu so bile ljubše nepečene. Pa vsekakor je moral penico malce polizati tudi Liam – zadnje čase mora pač vse poskusiti tudi on in izjemoma se mi ni zdelo nič sporno, da poliže tudi malo cukra.

 

306A0688

306A0758

306A0762

306A0775

Naš kres je sicer kmalu ugasnil – res je bil majhen, pa vseeno smo na koncu vsi smrdeli po dimu in imeli posladkane želodčke. Smo imeli namen iti še na pravi kres, pa sta oba malčka po celem dnevu padla dol in tako ju nisva želela zbujati.

Kakšni pa so bili vaši prazniki? Upam, da tako lepi kot naši <3