Anina kuhinja

Prvič toplice, prilagojene sobe in prava dogodivščina

Prvič toplice, prilagojene sobe in prava dogodivščina

Zadnjih 5 let je za našo družino veljalo veliko omejitev. In sprejeli smo jih, ker nam drugega pač ni preostalo. Veliko družin se spopada z različnimi alergijami in posledičnimi omejitvami in temu se je pač treba prilagoditi. Včasih nadležne so, ampak so še zdaleč od resnih zdravstvenih stanj (z izjemo določenih alergij, npr. arašidi …).

Timon ima potrjeno hudo alergijo na pršico, živalsko dlako in zdaj gorčico. Ostale alergije kot so pelodi, glive in trave so blažje. Pršica in dlake so nam leta preprečevale obiske hotelov, saj imajo po večini povsod tepihe. Pa seveda zavese, kavče in postelje. Po drugi strani pa so za nas odpadle tudi toplice, saj Timonovo koža prvih 4-5 let kljub negi ni dobro prenesla klora.

Potem pa se je zadnje pol leta stanje malo umirilo. Ugotovila sva, da mu klor zdaj paše in se je njegova koža začela spreminjati. Vseeno potrebuje dobro nego, da ga prenese, ampak s to nego, je koža popolnoma vredu. Tudi njegove reakcije na pršico so se malo umirile in odločili smo se, da prvič poskusimo hotel in toplice.

Že leta nazaj mi je bralka pisala da imajo v Termah Olimia sobe za alergike. Torej sobe, ki niso tapecirane, so brez zaves in drugih problematičnih kosov pohištva. Tako sem se odločila, da jih kontaktiram. Te sobe so v hotelu Breza, mi pa smo se na koncu dogovorili za družinsko suito v hotelu Sotelia, ki so jo za nas (in od zdaj tudi za vse prihodnje goste/družine) prilagodili, da je varna za pršice. Po tleh ni preprog. Kavči in stoli so usnjeni. Zavese so sveže očistili, so pa ponudili tudi opcijo, da jih odstranijo. Za postelje in blazine pa smo s seboj prinesli antialergijske prevleke. Pripenjam slike naše suite, ki je bila mimogrede skoraj večja kot naše domače stanovanje. 😀

Bila sem izjemno pozitivno presenečena nad razumevanjem in prijaznostjo in zares ganjena, da so se bili pripravljeni našemu stanju tako prilagoditi in mojima fantkoma omogočiti posebno izkušnjo, ki ti jo dajo lahko le toplice in hotel, ter vse kar pride zraven. Zdi se mi izjemno pozorno, da s svojimi prilagojenimi sobami omogočajo bivanje tudi družinam, otrokom, odraslim, ki si drugače takšne izkušnje zaradi zdravja ne bi upali privoščiti.

Malčkoma sploh nisem upala povedati da gremo, dokler ni bil zadnji dan in sem vedela, da smo zdravi. Še potem ko sem jima povedala, nista prav zares vedela kaj je hotel in kaj so toplice. Tako je bil vsak korak presenečenje. Prvi ta, da bomo živeli v drugi sobi, potem ta, da bosta lahko vsak dan čofala v bazenih s tobogani,.. Da sploh ne omenjam tega, da sta imela možnost nešteto izbire hrane za večerjo in zajtrk in je bil proces iskanja in preizkušanja res pravi užitek.

Celoten kompleks je res pravi raj za otroke. Od igralnic, ki so mimogrede vse v usnju in sta jih tako do polnega izkoristila tudi naša fanta. Do sobe z mivko, 7D kina, otroških savn, toboganov, plezalne stene.. in da ne pozabim, do čudovite okolice, ki omogoča simpatične izlete kot je obisk čokoladnice, minoritskega samostana, nore kulinarične destinacije, hranjenje jelenov, čudovite pešpoti.. in še in še.

Bralci ste mi napisali vsaj še 3 opcije, ki jih mi sploh nismo še uspeli obiskati. V 4 dnevih, ki smo jih preživeli tam, nam ni bilo niti za minuto dolgčas. Imeli smo se res neverjetno lepo. Malčka sta me vse dni prosila, če bomo še kdaj šli in ker je Timonova koža zdržala, lahko rečem, da komaj čakam da spet gremo. 🙂

Uf pa še to, Timon je rekel, da vam moram sporočiti da se je naučil plavati brez rokavčkov. Delim slikici v dokaz. 😀

Za vse, ki vas zanima, družinske pakete v Termah Olimia, med katerimi smo izbirali tudi sami, pa najdete tukaj. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.