Anina kuhinja

Projekt kuhinja in vaša pomoč

Projekt kuhinja in vaša pomoč

Še vedno se moram uščipniti, ko pomislim da so vsi papirji s stanovanjskim kreditom pri Sparkasse urejeni in je hiška dejansko najina. 🙂 Kakšen nor filing! Neprecenljivo.

Zdaj bo zvenelo trapasto, ampak največje veselje ob dejstvu, da sva kupila hišo je zame v tem, da bom prvič v življenju imela točno takšno kuhinjo, kot si jo želim. No, tudi glavna odločitev za hišo je zame padla, ko sem videla, da je v glavnem prostoru domača krušna peč, namenjena prav pripravi hrane. 😀 Kaj čem, moje srce bije za vse v povezavi s hrano. Trenutno nimam pojma, kako se z njo peče, ampak to so res sladke skrbi. Z veseljem jo bom spoznala in prepričana sem, da bova skupaj ustvarjali taprave dobrote. 😉 Vidte, jo že nagovarjam kot ”best frendico”. 😀

Zdaj pa k projektu kuhinja, za katerega želim slišati vaša mnenja. Med vami so sami dobri kulinariki in prepričana sem, da mi boste dali več odličnih mnenj in delili še več neprecenljivih izkušenj. Hvala že vnaprej. 😉
Po mojem mnenju je kuhinja srce hiše. Sploh zame, ker v njej preživim praktično cele dneve. V trenutni kuhinji imam na voljo dve kuhinjski površini za ustvarjanje, in kadar veliko pečem, je moja kuhinjska površina tudi jedilna miza. Vseeno mi prostora zmanjka, ker imam kot kulinarični kreator res ogromno nekih pripomočkov in aparatov. Moja trenutna kuhinja je tako nasičena do zadnjega milimetra. Zato se najbolj veselim preprosto tega, da bo imela več površine in prostora.

Zamislila sem si, da bi združila jedilno mizo z otočkom. Pripnem sliko, da si boste lažje predstavljali. Na tak način bom pridobila veliko površine, ki je zame res pomembna in neprecenljiva. Ima kdo doma kaj podobnega? Kako se obnese?

Pri sliki ne glejte barvne sheme, ampak le razporeditev otočka, združenega z jedilno mizo. 😉

Druga želja, ki jo bom brez dvoma uresničila je, da bodo pulti iz kamna, že zato da ji podaljšam lepoto, saj klasične pulte s tok dela prehitro obrabiš. Pa tudi všeč mi je, da lahko odložim nanje tudi vroče stvari. Ima kdo od vas kamen. Ste zadovoljni?

Kuhinja bo brez dvoma bela z zlatimi detajli. Tukaj praktično ne odstopam, ker je bela barva zame najlepša in zdi se mi tudi veliko bolj večna kot ostale barve. Ni barva, ki ti je trenutno všeč, potem pa te čez leto ali dve mine. In ker bo ta kuhinja brez dvoma finančni zalogaj, želim da z mano ostane dolga leta. Pa seveda celoten filing kuhinje bo šel z detajli v retro. Brez retra ne grem, ker sem to pač jaz. Nimam rada hladnih ravnih modernih kuhinj, všeč so mi take okrancljane. 😀 Nič proti modernim, če jo imate vi – vsake oči imajo pač svojega malarja. 😉

Recimo vidim jo nekje v stilu teh dveh slik.

Zdaj pa ena stvar, ki me matra. Koliko izmed vas je pri novi kuhinji izbralo kuhinjo narejeno po meri? Mene seveda mika. Zelo me mika. Ampak moja kuhinja bo veliiika in če bo izdelana po meri, me bo hudo drago stala. Tok drago, da kar malo zapeče. 😀 Po drugi strani pa si res želim, da bi bila popolna. Vseeno pa moram biti realna, in upoštevati najine finančne zmožnosti, ki so seveda omejene. Večina razpoložljivih financ je šla seveda v stanovanjski kredit za nakup hiše. Zanima me, kakšne izkušnje imate s kuhinjami po meri? Izjemno jih bom vesela.

 

Še več vsebin o najini hiški pa si lahko pogledate v prvih dveh vlogih.

Prvi vlog je bil namenjen vašim vprašanjem, vezanim na nakup nepremičnine in najini izkušnji glede stanovanjskega kredita, ki sva ga vzela pri banki Sparkasse.Vlog najdete tukaj.

Drugi, lušten vlog pa sva namenila prenovi kopalnice – lepo vabljeni k ogledu, 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.