Anina kuhinja

Praznično slikanje v ujemajočih pižamah

Praznično slikanje v ujemajočih pižamah

Ponavadi smo se za praznike nekako poslikali sami, ampak odkar smo štirje je to cela umetnost. 😀 Tako smo se povezali z Lejga ptička, ki jo otroka obožujeta in smo vedeli, da bodo nastale lepe slike. Za piko na i, pa sem pri Oblekci, kjer šivajo zares luštne otroške kose, naročila družinske ujemajoče pižame, ki jih lahko vidite na sliki.

Ker smo morali prvotni datum slikanja prestaviti zaradi Liamove vročine, smo stlačili slikanje v kratek okvir dobre ure, saj je bil to edini datum, ki nam je vsem ustrezal in ne morem verjeti, da smo dobili toliko luštnih slik. Sploh zato, ker je naš triletni Timon več kot očitno prišel v obdobje, ko mu je nerodno in se na vsaki sliki pači. Preprosto ga ne morem več ujeti z nekim lepim nasmeškom. Vsakič sproti, ko mu zdragim rečeva, nasmehni se za slikico, dobimo takšen ali drugačen skremžen nasmešek. 😀 Liam pa še ni bil popolnoma zdrav in ni imel nikakršnega obstanka, ter je za vsako malenkost padel v jok.

Tako je bil občutek, kot da bomo že po 20-30 minutah zaključili, ker malčka nista bila pri volji za slikanje. Zares nimaš kaj narediti, ko se otroček enkrat odloči, da ga nekaj ne zanima in pika. Ni bilo druge kot uporaba starega trika – podkupovanje. 😀 Poleg slikic za nas in nekaj utrinkov za vas, sem bila dogovorjena tudi, da nekaj slik namenim določeni reviji, kjer bo članek in naslovnica. Tako smo potrebovali nekaj dobrih slik. S podkupnino – bonbončki, smo potegnili slikanje za še dodatnih 30 minut in na koncu smo bili vsi zadovoljni – sploh otroka, ki sta za spremembo dobila več kot dva bonbončka (pri nas imamo pravilo dveh bonbončkov naenkrat, da ne boli trebušček).

Zdaj, ko smo prejeli slike mi ni žal, da sva vztrajala s slikanjem. Bodo zares luštne za pogledati čez leta. Sploh ti pogledi obeh fantov – mislim poglejte si, kako jima je dolgčas na prvi sliki spodaj. Sama si ne morem pomagati, da ne bi padla v smeh ob pogledu nanju. 😀

Mimogrede vse, ki vam je všeč naša eko lesena smreka Spira, sem več o njej pisala tukaj. 😉