Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Našla popoln oddih za alergike na dlako in pršice :)

Našla popoln oddih za alergike na dlako in pršice :)

Potovati in dopustovati z otrokom, ki je alergik na pršico in dlako je prava umetnost. Večinoma si obsojen na dom, ker je tam zanj najbolj varno in ga lahko vsaj nekako držiš na stopnji, ko je njegovo zdravstveno stanje zanj vzdržno.

Vseeno je naš triletni Timon velik ljubitelj vode in komaj čaka, da bo plaval – ni ga strah ne mrzle vode, ne globoke, samo da lahko čofota. Tako z dragim iščeva kompromise, da ga kljub težavam, ki po tem nastopijo s kožo, vseeno peljeva v toplice za en dan, ali pa na morje. Včeraj sem imela delavnico v Murski Soboti in odločila sva se, da se odpeljemo skupaj in je dragi z otrokoma v vmesnem času v toplicah (Terme 3000), jaz pa se jim pridružim po opravljeni delavnici.

Malčka sta uživala na polno, pa vseeno nama je bilo potem ponoči žal, ko smo celotno noč preživeli med praskanjem in jokanjem. Smo bili v toplicah (Atlantisu) v zimskem času in ni bilo toliko težav, je pa bila voda gotovo takrat manj klorirana, ker je bilo bistveno manj ljudi. Očitno je klor po celotnem dnevu, kljub vlaženju kože z vlažilno kremo večkrat med kopanjem, naredil svoje in srbečica je bila za Timona zares nevzdržna. Ni pomagala kopel z jabolčnim kisom (naravni način proti srbečici), dobro umita in navlažena koža. Spraskal se je do krvi in narediti nisem mogla popolnoma nič.

Ker ta teden prvo leto praznuje naš najmlajši Liam, sva oba mislila peljati v Atlantis, pa sva se premislila. Iskala sem rešitev kam bi lahko šli, da bi malčka plavala in bi se izognili kužkom/muckom in pršicam (ki so v vseh hotelih po preprogah, zavesah, kavčih…). Čisto slučajno sem naletela na popoln kraj za nas. Nisem še uspela rezervirati termina, ampak ga zagotovo bom takoj jutri. Vodni park Radlje ob Dravi je za nas popoln – kužki niso dovoljeni, imamo možnost prenočitve v popolnoma lesenih hiškah (brez zaves, preprog…). Za jogi bom pač vzela antialergijsko prevleko in to je to.  Voda je sladka in imajo tudi možnost obrokov, pa tobogan, plitko vodo … težko opišem kako navdušena sem nad mojo najdbo. 😀 Ne zares, skačem od veselja – dobesedno. 😀

Pišem o tem pa zato, ker me strašno zanima, če je kdo izmed vas tam že bil in kako je bil zadovoljen. Vsekakor bom o naši izkušnji tam, pisala tudi tukaj – za vse družine, ki se soočajo s podobnimi težavami kot naša. <3

Topel pozdrav

vaša Ana

Komentarji

  1. Vodni park je super, voda popolnoma naravna, brez klora, prijetne temperature, na dostopu v vodo majhni kamenčki. Res je, da hišk ne poznam, ker letos še nisem bila tam, ampak se vam resnično splača. Sence kot takšne ni (mogoče edino okrog hišk), zato si je potrebno sposoditi senčnik, ampak je izredno poceni. Hrana so pa kakšni hamburgerji, hotdogi, pice, toasti, pač klasična kopališka hrana.

    Mi se vračamo v kopališče z največjim veseljem vsako leto, je res eden izmed odlično vzdrževanih naravnih vodnih parkov. 🙂 verjamem, da boste uživali na polno 🙂

  2. Zanimivo je tudi Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič. Sobe v hotelu Aria, naj bi bile primerne za astmatike in osebe z atopijskim dermatitisom. Hrana je bila boljša od klasične hotelske. Prosto je seveda izven šolskih počitnic. V bližini je polno borovcev, igral in igrišč.

    Lep pozdrav, Helena

Komentarja ni mogoče oddati.