Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Otroški avtosedeži, jahači in varnost

Otroški avtosedeži, jahači in varnost

Z dragim sva zadnjič ugotovila, da je Timon praktično prerasel svoj avtosedež in da bo čas za novega. Takoj sva se strinjala, da greva v nakup, z mislijo, da kupiva nekaj, kar bo z njim ostalo do konca potrebe po avtosedežu. Torej, z željo, da ga ne bova potrebovala čez 5 let spet menjati.

Prva misel, ki sem jo dobila je bila, da bi mu kupila jahača. Za štart sem se odločila narediti malo domače naloge in pobrskati na internetu do kdaj mora otrok biti v avtu v avtosedežu in mnenja o jahaču. Bila sem presenečena kako zelo sem v tem področju nevedna. Najprej me je šokirala informacija, da mora biti otrok, ne glede na starost, v avtosedežu dokler ne zraste vsaj 150 cm. Mimogrede, smem dodati, da sem sama velika 153 cm, kar pomeni, da sem komaj ušla celoživljenjski obvezi za stolček v avtu. 😀 Mislim v redu, to pravilo se mi zdi malce pretirano, ampak ok. 😀 Berem naprej. Takoj ko vtipkam besedo jahač, mi vrže ven ogromno člankov na temo kako nevaren pravzaprav je. In priznam, da me je v trenutku minilo, da bi ga kupila.

Potem pa med zavihki najdem Recarov avtosedež Mako Elite, ki je pravzaprav mešanica jahača in klasičnega stolčka. Takoj me je pritegnil, že zato ker znamki zaupam. Z njihovimi izdelki smo bili vedno res izjemno zadovoljni. Uporabljali smo njihov klasični avtosedež, njihov voziček in že dejstvo, da so na trgu že več kot 100 let, po moji logiki pomeni, da več kot očitno nekaj delajo zelo dobro.

Lahko bi ga naročila na spletu, ampak zdi se mi, da avtosedež ni stvar, ki jo naročiš preko spleta. Želela sva, da nama ga razkažejo, in pokažejo tudi druge alternative in imela sva kup vprašanj. Zato sva se odločila, da se odpraviva v njihovo trgovino. Bila sva izjemno zadovoljna, ker so si za naju vzeli čas in nama vsaj 30 minut razkazovali sedež in odgovarjali na vprašanja. Delim le nekaj čudovitih lastnosti sedeža, ki so naju prepričali k nakupu, v kolikor si ga ogledujete tudi sami.

  •  je eden redkih sedežev za večje otroke s standardom i-Size, ki je strožji in kjer so sedeži testirani tudi na bočni trk (ne le čelni trk)
  •  je eden prvih jahačev z naslonom, ki ima podaljšanje sedežnega dela (opora za noge), da je udobje zagotovljeno tudi večjemu otroku
  •  ima za RECARO značilno ergonomsko peno v sedežnem delu, ki podpre hrbtenico in zagotavlja konstantno udobje, kjub daljši dobi uporabe (ta pena se ne stisne skupaj, zato je RECARO sedež otroku enako udoben tako na začetku kot tudi kasneje)
  •  ima zaščitna (bočna) krilca v predelu otrokovega prsnega koša, ki mu nudijo optimalno zaščito v primeru trka, saj se prilagajajo glede na višino otroka
  •  ima perforirano školjko sedeža ter mrežasto tkanino ob straneh, ki zagotavljata zračnost sedeža, tako da otroku v sedežu ni vroče
  • ima vgrajene zvočnike, zraven pa pride kabelček za napravo (na daljši poti, ko je otroku vožnje dovolj in se prične nagibati iz sedeža, tako lahko damo poslušati najljubše pesmice ali pravljice, s tem pa ga glasba v vzglavniku sedeža motivira, da ima glavo lepo naslonjeno nazaj in s tem v varnem delu sedeža)

  • je sedež, ki raste z otrokom od 100 cm, pa vse do 150 cm otrokove višine, ter tako zagotavlja varnost in udobje otroku vse do konca, ko potrebuje otroški avtosedež
  • lahko se sleče in opere, kar je pomembna informacija za vse, ki imajo doma alergike na pršico

Avtosedež je res neverjeten in poleg vsega še res čudovito izgleda. Timon pravi, da je zelo udoben, za kar gre gotovo zasluga peni, ki jo uporabljajo. Izvedela sem namreč, da edini na trgu uporabljajo ergonomsko peno, ki se uporabljala tudi za sedeže za odrasle.

Z nami je šel na morje, kjer smo v test pri dolgi vožnji z veseljem stestirali tudi dodane zvočnike, kjer je Timon poslušal svojo izbrano glasbo. Všeč mi je bilo, da ga je zgornji del sedeža med spanjem lepo držal v lepem položaju in se ni ves upogibal med spanjem. Uf, pa še to moram dodati: za dolge vožnje lahko sedež nežno nagnete nazaj, da je med spanjem otroku bolj udobno in je manj možnosti, da bi se v spancu s telesom nagibal naprej.

Pa še Timon se zna sam zapeti in odpeti, kar je tudi super in njemu to tako veliko pomeni. 🙂

Naj povzamem, izredno smo zadovoljni. Zato sem se odločila, da ga predstavim tudi vam in za vse, ki bi se morda odločili zanj, sem izprosila še kodo za popust. Koda je – anajeskuhalapopust in z njo prejmete 10% popust na avtosedež RECARO Mako Elite vse do 30.9.2020. Velja v RECARO trgovini in spletni trgovini – HepiKids.si – Otroški avtosedeži.

Upam, da komu pride prav. 😉

Topel pozdrav

Ana

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.