Anina kuhinja

Kuhanje s 16 malčki :)

Kuhanje s 16 malčki :)

Komaj sem čakala, da se začnejo otroške počitniške kuharske delavnice, ki jih izvajajo v Biotehniškem centru Naklo. Priznam, da sem bila šokirana, ko sem slišala, da bo vsak dan, cel teden z mano kuhalo 16-17 otrok. To je že pravi vrtec in malčki so v svoji cvetoči idealni starosti, od 5-10 let. To pomeni, da imajo seveda višek energije in nadzorovati njihovo igrivost in navihanost je prava umetnost. Po treh dneh priznam, da veliko bolj cenim delo vzgojiteljic, kot sem jo prej.

Kljub dejstvu, da nas je veliko v tisti kuhinji, lahko rečem, da sem se nanje kar malo navezala. Predstavljam si mojega malega Timona v taki skupini čez nekaj let. Odkar sem mama, neverjetno bolj zaščitniško gledam na vsakega otroka. Prav stisnilo me je pri srcu ko so se fantje spravili na malega fantka v skupini. Sem naredila red in od takrat je mali fantek pod mojim krilom. Saj vem da se fantje niso pretirano zavedali kako takšna dejanja lahko dolgoročno vplivajo na malega odraščujočega malčka, toda vseeno sem po svojih močeh poskusila razložiti, da je treba biti do vseh prijazen, tako kot si sam želiš, da so drugi prijazni do tebe.

Fantka sem komaj pomirila. Sem morala uporabiti zvijačo Nutelle. Ja, štručka z veliko Nutelle vedno pomaga, če si jokajoč. Vem iz osebnih izkušenj. 🙂 Nekako opažam, da so najboljše grožnje prav s hrano v stilu: ‘če ne boš ubogal, dobiš le eno kepico sladoleda ali en kolaček.’ To vedno deluje. 🙂

Še en dan kuhanja, peke in ustvarjanja nas čaka in že komaj čakam, da jih jutri spet vidim. 🙂

Pa še utrinki iz prvih dni. 🙂

 

Pražimo mesne kroglice. :)
Pražimo mesne kroglice. 🙂
Drobimo špagete :)
Drobimo špagete 🙂
Ni boljšega kot opazovanje mafinov, ki rastejo ;)
Ni boljšega kot opazovanje mafinov, ki rastejo 😉
Pečeni čokoladni kolački. :)
Pečeni čokoladni kolački. 🙂

2015-07-15 13.37.46

Mmm, sladoled :)
Mmm, sladoled 🙂
Ni ni sladoleda. Vse smo pojedli. :)
Ni ni sladoleda. Vse smo pojedli. 🙂