Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Moj 5. mesec po porodu in Mirena

Moj 5. mesec po porodu in Mirena

AK_Pasica-SpletnaStran-AKzNiDM

2016-12-16 10.45.44
Čakam, da pridem na vrsto pri ginekologinji – čisto prestrašena. :/

Kilogrami:

Ta mesec sem tisti izgubljeni kilogram pridobila nazaj. Zaenkrat imam torej 4kg plusa in priznam, da me skrbi, da se bo prikradel še kakšen kilogram. Odkar sem si vstavila Mireno, imam namreč nenormalni apetit. Že brez nje ves čas razmišljam o hrani, ampak zdaj veliko bolj. Občutek imam, kot da imam ves čas menstruacijo in bi samo jedla in jedla. Prav grozno je in komaj se držim nazaj, da ne oropam celotnega hladilnika. Temu primerno sem torej nazaj pridobila izgubljen kilogram prejšnjega meseca. Zaradi enega me seveda ne bo konec. Vsekakor pa bom razočarana, če jih pride kaj več.

Več o izkušnji z Mireno pa spodaj.

Dojenje:

Mlečnega žulja ni več. Dojenje nama super gre in ni več kaj napisati. 🙂

Moja izkušnja z Mireno:

Na vstavitev sem bila naročena na petek in kot sem vprašala je to zelo rutinska in ekspresna zadeva. Če odštejem, da me je skrbelo kakšno bo moje počutje po vstavitvi, se s samim procesom vstavljanja nisem pretirano ukvarjala. Potem pa pridem tja in še preden grem notri mi sestri data tabletko proti krčem in še zalogo tabletk za naslednja dva dneva — in me zadane. Ok, zakaj pa je to zdaj potrebno??? Seveda izvem, da pa ta vstavitev le ni tako zelo mimogrede in da naj bi tisti dan počivala in pazila, da ne dvigujem težkih stvari (moj otrok pa ima že skoraj 10 kg). Če bi vedela to, bi se malo bolj pripravila. Sama pa sem imela še isti popoldan planiran družabni večer, kup povabljenih in dragi je delal do večera, kar pomeni, da sem bila sama z dvema otrokoma — kje je še vsa priprava na večer in kosilo …. Poleg tega sem h ginekologinji prišla vsa prestrašena. Seveda me je želela potolažiti in je rekla, da ne bo nič takega. Priznam, da me ni prepričala. 🙂 In proces je bil neprijeten, če sem skromna – iskreno bil je boleč in smotan in med samim procesom, mi je še ginekologinja priznala, da ve, da je boleče. 🙂 Kakorkoli, vesela sem bila, ko je bilo za mano. Potem pa šibam do avta in kar naenkrat ugotovim zakaj potreba po tabletki. Začeli so me grabiti krči, in postala sem omotična, noge mravljinčaste in razbolele. Počutila sem se, kot bi me povozil avtobus. Dragega sem snela in do samega družabnega dogodka ležala. Omotičnost se je po nekaj urah umirila, toda močni krči in razbolela desna noga sta ostala še dva dni.  No, krči so ostali in vztrajajo, praktično ves čas, že dva tedna. Poleg vsakodnevnih krčev imam vsak dan, ves čas krvav izcedek. Počutim se, kot da bi kostantno imela prvi dan menstruacije. Najbrž sem zaradi bolečine tudi bolj razdražljiva in občutljiva.

Po dobrem tednu sem klicala ginekologinjo in izvedela, da je vse to popolnoma normalno in da bi se moralo v roku nekaj tednov umiriti. Kontrolo imam namreč 6 tednov po vstavitvi. Če se zadeva ne bo umirila, resno razmišljam, da bi si Mireno kar odstranila, ker z njo ni zaenkrat prav nič prijetno. No, bom videla. :/

Kakšne pa ste ve imele prve tedne izkušnje z Mireno?