Anina kuhinja

Moj 3. mesec po porodu

Moj 3. mesec po porodu

2016-10-16-11-11-13

Kilogrami: Mogoče malce težko priznam, ampak ta mesec ni šel stran noben kilogram več. Kakorkoli, priznam, da res nimam energije gledati koliko pojem, ker velikokrat dvigujem mojo energijo s hrano, saj bi drugače večkrat sredi dneva kar zaspala. Upam, da bo z dojenjem izginil še kakšen kilogram, če pa ne bo, pa jih bom spravila stran s telovadbo. S to nameravam začeti, ko bo šel Liam v varstvo, torej pri enem letu in čisto nič prej.

Dojenje: Ta mesec se mi je pojavil mlečni žulj in zaenkrat vztraja. Imela sem ga že pri Timonu in tudi takrat je trajal skoraj dva meseca. Tako ne pričakujem, da bo kaj kmalu šel stran. Izvedela sem, da je fino, če ga prešpikaš s sterilno šivanko, ampak sama se nikakor nisem mogla spraviti k tem, da bi to dejansko speljala.

Kljub žulju, Liam ne kaže, da bi kaj manj rad jedel na tej strani. Na splošno nima svoje najljubše dojke in z veseljem pije iz obeh straneh. Pričakovala sem, da bo, tako kot Timon, preferiral levo dojko, ampak s tem hvala bogu nimava nobenih težav. Timona sem namreč komaj pripravila, da je pil iz desne dojke in pri 5-6 mesecih je iz nje popolnoma nehal piti, kar se je izražalo v različni velikosti dojk. Še dobro, da se je velikost po zaključku dojenja vrnila na normalno in tako sta bili dojki enako veliki. Pri Liamu teh skrbi ni.

Moje počutje:

Naslednji teden sem naročena za vstavitev Mirene, ampak kar nekako nisem prepričana. Mislim, da bom prestavila, čeprav sem že odločena, da bom z njo poskusila, ampak mogoče raje kakšen mesec kasneje. Trenutno sem namreč še vedno polna hormonov od poroda, ki se mi grozno izražajo na obrazu v obliki zelo srbečih izpuščajev. Nikakor se jih ne morem znebiti. Zdaj so se razširili še na predel okoli oči, in ko se naličim, je občutek skrajno neprijeten (se pa hvala bogu ne opazijo, ko sem naličena). Na žalost zaradi dela ne morem biti ves čas brez ličil, zato sem se odločila, da poskusim zadevo čimprej urediti. V ta namen sem šla k zasebni dermatologinji (zlasti zato, ker bi po napotnici na pregled čakala pol leta) in ta mi je sporočila, da so izpuščaji posledica poporodnih hormonov in utrujenosti. Tako bi morala koža prevzeti staro normalno stanje v roku meseca ali dveh, ko bodo hormoni vsaj nekako zapustili moje telo.

Ravno zato sem se odločila, da telesu ne kopičim še dodatnega stresa in vstavljam Mireno. Bom počakala, da se koža uredi, potem pa bomo videli.

Trebušček: Trebuščka ni več. Je pa ostala raztegnjena koža, ki se najbolj opazi, ko sedim. Pa seveda mi je ostalo še nekaj kilogramov.