Anina kuhinja

Liam: 16. teden starosti

Liam: 16. teden starosti

 

2016-12-03-13-45-48

Naš teden:

Tokratna viroza je bila milejša in končno je bil dovolj zdrav, da sem ga peljala na cepljenje. Z dragim sva se odločila da ga cepiva še za ušeska in za Rotavirus.

V čakalnici je pred nama bila cepljenja mala dojenčica in je jokala tako hudo, da je nikakor niso mogli pomiriti. Medtem pa je Liam dobil dve špike in komaj kaj zajokal. Potem pa je spet nadaljeval s svojim nasmeškom na obrazu. 🙂

Kljub njegovi dobri volji sva z dragim sredi noči doživela šok. Mali je kar naenkrat postal vroč. Okrog polnoči se zbudim ob njegovem stokanju in ga potipam, ter po merjenju temperature ugotovim da ima 39,5 vročine. Skoraj me je zadela kap. Seveda sem ga takoj slekla, mu dala svečko in ga začela ohlajati. Potem pa opazim njegovo nogico. Nogica je bila popolnoma otečena, rdeča in razgreta. Več kot očitno je imel reakcijo na cepivo. Nadaljnje dve uri sem mu tako zbijala vročino in ohlajevala pordelo nogico. Pordela nogica je bila v roku ure vredu, vročina pa ni in ni padla celi dve uri. Hvala bogu potem je in naslednji dan je bil mali dober kot da se nič ni zgodilo.

Kljub temu me je zaskrbelo, zakaj je prišlo do te reakcije. Malce sem brala in ugotovila, da najbrž zato ker je bil toliko časa bolan in ni bil še popolnoma zdrav. Čeprav je imel le čisto malo poln nosek. :/ Vbistvu ne vem zakaj in iskreno me je strah ponoviti vse skupaj čez dva meseca. :/

Je kateri od vaših malčkov kdaj tako reagiral na cepivo?

Liamov razvoj:

Kljub cepljenju in preboleli virozi je bil ta teden kar prijeten in aktiven. Liam se vztrajno vsak dan trudi da bi prišel do obrata. Nekajkrat mu je že skoraj uspelo in iskreno se veselim, da bo dobil svojo samostojnost in bo začel z obračanjem in premikanjem po prostoru.

Poleg tega se je v tem tednu dodobra izuril in izjemno lepo že prime predmete in jih nese k ustom. Odločila sem se da naslednji teden prvič poskusim s prvo žličkom in veselim se kot majhen otrok. Vem, da zna biti uvajanje goste hrane težavno, vendar se mislim celotnega procesa lotiti zelo sproščeno in z upoštevanjem Liamovih želja. Glede na to da izredno rad je pri meni, mogoče ne bo šlo tako hitro kot pri Timonu. Bomo videli.