Anina kuhinja

Minuta za mamico

Minuta za mamico

Z izjemo prejšnjega tedna, ko sta bila malčka zaradi hujšega prehlada doma, pridno obiskujemo vrtec. Lahko rečem, da je bil ta teden spet kot prvi, saj je bila vmes pavza. Tako sva z Liamom spet imela malce težav, ampak se ne dava in prepričana sem, da se  bo v prihodnjih mesecih vse umirilo. Kakorkoli, z vgojiteljicama smo se dogovorili, da ga kakšen mesec hodim iskati pred spanjem in tako spi čez dan pri meni. Priznam, da tudi meni tako paše in se mi nikamor ne mudi.

Sama tako svoje delo podelam od 8-12 ure, potem pa kakšno malenkost uspem tudi vmes, ko malček spi. Večinoma pa se mu zadnjo uro (spi kar 2-3 ure vsak dan) pridružim in se stisnem k njemu tudi sama. Pa ne samo zaradi počitka, ampak zato ker se res rada stisnem k njemu in vem, da bo še prehitro minilo. Črpam njegovo bližino kot gobice dež. <3

Z dragim sva že lep čas iskala neko spletno stran zame, kjer bi lahko preko telefona vmes nadoknadila s svojimi serijami. Sem ena izmed tistih, ki obožuje dobro serijo in film. Ko sem bila mlajša, sem si vedno zamišljala, da bom za službo hodila v kino in pisala o filmih (poleg tega, da sem želela piti pevka – o tem kdaj drugič). 😀 Ne se mi smejat. Sem kmalu ugotovila, da to ne bo šlo. 😀 No, kakorkoli že, od malega so dobre TV vsebine in knjige zame najboljši odklop od vsakdana. Odkar so otročki, je ta težje izvedljiv in vsaka urica zame je veliko vredna. Vem, da si je ne bi vzela, če bi Liam spal v vrtcu, tako pa spi doma, jaz pa vmes lahko pogledam zadnjo epizodo moje najljubše serije.

V kolikor spi je to na televiziji težje izvedljivo, saj potem gledam neme serije brez zvoka. Tako mi je najbližje moj telefon, ki ga povežem s slušalkami. Težava je samo v tem, da nisem našla načina kako bi preko telefona lahko gledala serije. In seveda je moj najboljši mož našel popoln način. Hvala dragi <3 Ne vem, če poznate, saj je kolikor vem dokaj nova zadevica in sicer Telemach ima novo aplikacijo EON. Aplikacija je čisto huda in omogoča, da na TV daš pavzo seriji/filmu in gledaš film naprej na računalniku/telefonu/ploščici. Mislim halooo – zares. Čisto hudo. Ja, navdušena sem. 😀 Tako sem včeraj prvič stestirala EON in preko telefona gledala Stand up komedijanko Amy Schummer – ki je sicer le na HBO demand in zraven potiho pokala od smeha. 🙂 V primeru, da imaš Eon, imaš na voljo tudi cel video klub, ki vsebuje ogromno filmov/serij. In zares – prvič sem si ogledala epizodo Ana kuha, v kateri sem kuhala za Sašo in Luka Dončiča. Malo košarkarske nostalgije – ker je bila nedelja res tako legendarna. Kapo dol fantje! Za vse ki vas zanima, si več o aplikaciji lahko preberete tukaj.

Mojo novo pridobitev sem morala deliti z vami, ker vem, da je med vami veliko svežih mamic, ki ste mogoče še na porodniški in si med spanjem malčkov rade vzamete urico zase in tako kot jaz kaj dobrega pogledate. 🙂 Vsaj upam, da nisem samo jaz taka. 😀

306A3908

Me pa zanima kaj je vaša to-go zadeva kadar imate uro zase?