Anina kuhinja

Liam: 8. teden starosti

Liam: 8. teden starosti

2016-09-11-11-01-24

Pridobljeni grami in druge spremembe:

Ta teden sva ga z dragim ponovno stehtala, na najin način, tako da se najprej stehta dragi, potem pa naslednjič skupaj z Liamom in nato odštevava. Če naju tehtnica ne vara, ima mali že čez pet kilogramov. Pa tudi številka 56 mu postaja tesna – kar mi je čisto prekmalu – naš Timon je številko 62 nosil šele pri 4 mesecih. 😀

Dojenje:

Ta teden sem se pretirano najedla stročjega fižola. Bila je zadnja runda letos in nisem se mogla zadržati. Pa mi je bilo kasneje takoj žal, saj je malega slabo uro matralo in je dvakrat zapored kakal. Sem že mislila da se ga je že navadil, saj sem konstantno jedla manjše količine ampak očitno sem ga res pojedla preveč.

Sva pa ta teden dodobra preizkusila Nutello in jo je odlično prenesel. Tako zdaj s toliko večjim veseljem pečem palačinke. Kakorkoli palačinke so še vedno najboljše prav z Nutello. 🙂 Vsaj zame.

Dojenje nama drugače gre super, če odštejem da ima zadnje dva dni popolnoma zamašen nosek in težko jeva ker ne more dihati skozi nosek.

Aktivnost/dogajanje čez dan:

Ta teden je Liam prvič zbolel in ima popolnoma zabasan nosek. Zaenkrat šele dva dni in upam, da bo čimpreje mimo in ne bo šlo na grlo, kot je šlo pri Timonu. Tudi Timon je namreč že slab teden bolan, najprej z vročino, zdaj pa zamašen nos in hud kašelj. Kljub temu da zelo težko jeva, seveda vse skupaj spremlja še več napenjanja saj med dojenjem poje veliko zraka, ker med pitjem hlasta za zrakom.

Drugače je super razpoložen. Presrečna sem ker s tako lahkoto iz njega izvabim nasmešek. 🙂

Spanje:

Zadnje dni z Liamom spiva v dnevni sobi. Oziroma Liam spi v mojem naročju, ker v leže tako težko diha in ima neprestano napade dušenja, ko poleg zamašenega noska še poliva. Tako ga imam v čimbolj pokončnem položaju, kar pomeni da sem praktično celo noč pokonci. Priznam, da sem že čisto utrujena in se počutim kot zombi. Upam, da se nosek čimpreje sprosti. :/

Najlepši trenutek:

Liamovo glasno hihitanje v spanju sredi noči. 😀 Neprecenljivo!