Anina kuhinja

Liam: 12. teden starosti

Liam: 12. teden starosti

 

2016-10-16-15-32-01

Pridobljeni grami in druge spremembe:

Seveda se je zgodilo točno to kar sem predvidevala. Po temu ko sem malčku odstranila temenca, jih je v roku dveh dni na glavi nastalo še enkrat več. Sama sem se sicer lotila kar istega načina čiščenja temenc kot pri Timonu. Glavo sem večkrat čez dan namastila z ekstra deviškim oljivnim oljem. Zvečer pa sem temenca z vatko – krožnimi gibi, nežno odstranila. Temenca so šla lepo stran. Saj me zares ne motijo – ok, priznam da jih težko gledam. Imam občutek, da vsem starejšim generacijam to pomeni da otroka ne umivam. Kar sploh ni res, saj mu umivam glavo vsak teden. Bolj pogosto se mi ne zdi zdravo.

Dojenje:

Dojenje nama odlično teče. Čeprav je ta teden na desni strani dojenje zelo boleče. Nekaj dni nazaj je namreč Timon po nesreči padel name in me močno udaril v desno dojko. Tam se je naredila zelo boleča bulica, ki je po celem dnevu hvala bogu zaradi pridnega pristavljanja izvenela in se iz nje ni razvil mastitis. Ostala pa je bela pikica/majhen balonček na bradavici, ki kaže na to, da še vedno v določenem delu dojke mleko zastaja. Ta pikica nastane vsak dan in ko poči, nastane rana, ki med dojenjem izredno boli. Pogovarjala sem se z ginekologinjo, ki je rekla da takšna zadeva ni dovolj za antibiotik in da naj vztrajam in bo izvenela. No zaenkrat še ni šla nikamor. :/ Se mi je pa delala tudi pri Timonu in vem da sem jo imela skoraj cel mesec. Upam, da se tokrat dojka prej pozdravi.

Aktivnost/dogajanje čez dan:

Pri nas je čez dan pravi živ žav. Liam je začel izredno zbrano opazovati in neprestano z očkami išče Timona. Njegov smeh je nalezljiv in kljub temu, da so dnevi izjemno naporni so trenutki z mojima fantoma res neprecenljivi. Njuni nasmeški odtehtajo vse. 🙂

Zdi se mi da je Timon končno sprejel, da ni več edini otrok. Včeraj sem namreč Liama pustila pri stari mami spodaj, ker sem morala s Timonom po nekaj v trgovino in mi je ves čas govoril, da morava po Liama. Prav tako je nanj vedno manj ljubosumen in zadnji teden se je z njim res veliko začel ukvarjati. Je pa res da tudi Liam pokaže vedno več zanimanja zanj.

Mislim da bi lahko rekla, da končno lovimo en lušten ritem in res se veselim, da bo Liam tako velik in se bosta skupaj lahko igrala.

Spanje:

Ta teden smo spali kar vredu. Sicer nekaj dni slabše zaradi Timonovega poslabšanja alergije na koži, toda če zaokrožim je za nami kar uspešen teden spanca.

Najlepši trenutek:

Samo opazovanje Liama in Timona ko sta skupaj na kavču in se Timon pogovarja z njim in ga objema. Vsakič se stopim, ko vidim ljubezen med mojim fantoma. <3

 

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.