Anina kuhinja

Kupovanje udobnih oblačil za novorojenčka

Kupovanje udobnih oblačil za novorojenčka

Sama sem večino oblačil za našega malega Timona dobila v posodo. Nekako se mi je zdelo škoda velikega zapravljanja za njegove oblekice, za katere sem vedela, da jih bo prerasel v trenutku. Kljub temu sem določena oblačila kupila tudi sama in če bi vnaprej vedela kaj me čaka, bi malce bolj pogledala oblačila, ki sem jih kupila.

Pri novorojenčkih namreč ni tako pomembno, da so pajacki in bodiji neverjetno lepi na pogled, ampak je bistveno da vam olajšajo delo in da so novorojenčku udobne. Vaš mali zakladek namreč zagotovo ne bo potreboval lepih in dragih oblačil, da bo izgledal ljubek, saj bo ljubek že sam po sebi. Ljubek bo prav isto v lepem praktičnem bodiju kot pa v neudobnem naprimer Superman bodiju.

Zato vsem mamicam toplo priporočam, da pred nakupi preberete moje nasvete in se potem seveda same odločite.

Pri nakupovanju bodijev vam priporočam, da kupujete bodije na preklop. Ti vam bodo zelo olajšali vaše delo, sploh v prvih tednih, ko se z oblačenjem malega dojenča šele spoznavate. Z bodiji na preklop, boste dojenčka hitreje oblekle. Izognile se boste oblačenju čez glavico, ki ne bo na začetku prijetno ne vam in ne dojenčku. Poleg vsega pa so bodiji na preklop še toplejši, saj so spredaj zaradi preklopa tako dvojni.

roza-bodi-bel-patent-dolg-rokav

Prosim ne kupujte hlačk z močnimi elastikami, ker so skrajno neprijetne. (že za vaše oči, ko boste gledale kako malega/malo tiščijo) Najbolj prijetne so žabice in hlačke z debelim robom oprijema. Isti nasvet bi podala v primeru nogavic. Naj bo rob pri nogavicah čimširši.

Petitpilou-sos-dark-grey-pants_1024x1024

Ko boste kupovale puloverčke, kupite puloverčke ki se zapenjajo na gumbe. Tisti z zadrgami hitro popraskajo njihovo nežno kožo ob obrazu. Tisti, ki pa jih je treba vleči čez glavo, pa so prava nočna mora za oblačenje. Vsaj prvi mesec. Potem mamice že bolj osvojimo oblačenje in naši drobižki ne izgledajo več tako zelo krhko.

il_340x270.527009475_g6n6

 

 

Komentarji

 1. Pozdravljena!

  Moje vprasanje ne sodi ravno v tvojo temo..a vendar me zanima kje kupujes te lustne oblekce zase?

  Blog in recepti so cudoviti-le tako naprej;)

  1. Nataša, sem vesela da ti je blog všeč. 🙂 Moje oblekice pa kupujem v H&M-u in v Orsayu. 😉
   Pozdravček,
   Ana

Komentarja ni mogoče oddati.