Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Gurmanski užitki in okusne jedi, ki jih morate pripraviti v letošnji sezoni peke na žaru

Gurmanski užitki in okusne jedi, ki jih morate pripraviti v letošnji sezoni peke na žaru
Poletje je pred vrati, vonj po morju in soncu, prijetnemu vetriču, ki med borovci boža naš obraz. In kaj je boljšega od prijetega poletnega dne, ki ga zakjučimo z dobro poletno večerjo? Obožujete peko na žaru, plinski žar in vse jedi, ki jih je zmožen pripraviti? Potem je ta članek kot nalašč za vas.

Sezona peke na žaru se že počasi vrača v našo ustaljeno poletno rutino, kar pomeni okusna druženja z družino in prijatelji na prostem, od praznovanja rojstnih dni, poletnih piknik kosil, ki si jih radi pripravimo na proste delovne dni ali preprostih poletnih zabav! Hrana, pečena na žaru je že nekdaj nekaj čudovitega in popolnoma drugačnega od hrane, ki jo pripravimo za štedilkom, pogosto je tudi veliko boljšega okusa. Odlikujejo jo svoboda priprave, topel zrak, prijetni pogovori in smeh, ki skupaj tvorijo popolno kombinacijo in omamen okus.

Plinski žar nudi najboljše gurmanske dogodivščine

Glavna sezona za nakupovanje opreme za piknike se pogosto prične že zgodaj v spomladanskih mesecih, vendar če svojo opremo šele nameravate kupiti, še ni prepozno. Med nepogrešljivo piknik opremo sodi tudi plinski žar, s katerim lahko okusen obrok pripravite na zelo hiter in preprost način.

Ena od prednosti kuhanja na prostem med tednom ali ob koncu tedna je enostavnost uporabe žara na prostem, namesto da bi morali v toplem vremenu ogrevati hišo! Poleg tega so plinski žari popolnom varni in puščajo minimalen ogljični odtis, kar pomeni, da z njimi ne škodujete okolju. Plinski žar je tudi neverjetno učinkovit in enostaven za vzdrževanje, saj ga je enostavno očistiti.

Dobro je tudi vedeti, da je peka hrane na plinskem žaru veliko bolj zdrava kot peka na drugih vrstah kuhinjske opreme. Na rešetkah žara se namreč iz hrane izločajo maščobe in druge nezdrave maščobe, v hrani pa se ohranijo vitamini in minerali.

Ne glede na to, ali gostite žar na dvorišču ali si preprosto želite okusne pojedine, smo za vas pripravili seznam okusnih jedi, ki so kot nalašč za vaše pustolovščine na plinskem žaru.

Losos na žaru, glaziran z medeno gorčico

V tem lososu na žaru, glaziranem z medeno gorčico, si boste resnično privoščili okuse oceana. Sladka in pikantna glazura na žaru karamelizira in ustvari čudovito skorjico, ki zadrži naravno vlago v ribi. Rezultat je nežen in luskast lososov file, ki prekipeva od neverjetnega okusa. Postrezite ga skupaj s svežo solato ali šparglji na žaru, da boste dobili zaokrožen obrok.

Ananas na žaru s cimetovo sladkorno glazuro

Tudi sladice lahko izkoristijo preobrazbene sposobnosti žara in jim dodajo dodaten čaroben okus. Ananas na žaru s cimetovim sladkornim prelivom je preprosta, a neustavljiva poslastica, ki bo božala vaše brbončice. Toplota žara nežno karamelizira naravne sladkorje v ananasu in poveča njegovo sladkost, medtem ko glazura iz cimeta doda čudovit pridih toplote in začimbnosti. Za še dodatne, nepozabne okuse svoji sladici dodajte kepico vanilijevega sladoleda.

S temi okusnimi jedmi bo vaša sezona pečenja na žaru zagotovo kulinarično uspešna. Prižgite žar, pokličite prijatelje in družino ter se podajte na okusno pustolovščino. Pripravite se na uživanje v okusih poletja!

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.