Anina kuhinja

Biti vse – mama, žena, poslovna ženska in posledična izčrpanost

Biti vse – mama, žena, poslovna ženska in posledična izčrpanost

Zaključila sem s kuharico – danes in občutek je tako spektakularen. In zares rada delam kuharice ampak letos že od januarja (z izjemo enega meseca) ves čas kuham za knjige. Najprej sem testirala, kuhala za Anino kuhinja za malčke, potem sem testirala/kuhala za posodobljeno različico Anine kuhinje za najmlajše, potem sem testirala recepte še za nekaj, kar še ne izdam, in nazadnje testirala in kuhala recepte za prihajajočo kuharico, ki bo še uradno izšla.

Obožujem kuharice. Občutek knjige s katero rokuješ je stokrat boljši kot stiskan recept iz spleta. Ne vem zakaj, ampak občutek je bolj pristen. Moja zbirka kuharic je moja (+ recepti od moje stare mame in moževih + recepti moje mami in tašče) osebna zbirka receptov, skozi katere ves čas kuham tudi sama. To so recepti, ki so zares preverjeni in zares delujejo. Ampak priprava kuharice vzame toliko dela in časa. In pol leta neprestanega kuhanja me je dodobra zmučilo. In to ni takšno kuhanje nekaj receptov na dan. Moj dnevni limit je 7-8 receptov na dan (beri do 15h ko grem po otroke v vrtec), poleg vseh ostalih obveznosti in spletnih objav, receptov…

Zadnje pol leta neprestanega dela se mi zares že začenja poznati na telesu. Mislim da končno vem, kako se počuti nekdo, ki spada pod izraz izčrpan. Moje srce mi ponori nekajkrat na teden. Moj obraz ima toliko mozoljev kot jih ni imel prej v 5 letih skupaj, in moje oči izgledajo utrujeno. Tako zares utrujeno. Ne upam jih niti gledati na blizu ker imam občutek da mi pred očmi rastejo gube.

Uživam v svojem delu in uživam v vlogi mame, žene in gospodinje, ampak preprosto ne najdem pravega ravnovesja. Ves čas hitim iz ene obveznosti na drugo in ko se zvečer po celem dnevu “norenja” usedem na kavč, sploh ne vem kdaj je šel dan mimo. Kako uskaljujete urnike vi? Kako naredite pravi rez med delom, da ga ne razvlečete v popoldan? Sama planiram to iskanje mojega osebnega miru in prave uskalditve čez poletje, ko bom tudi sama malce zadihala od projektov.

Ker sem si zares zaslužila malce razvajanja in ni isto če, se razvajaš sam, je danes dragi poskrbel, da sem se počutila zares lepo. Ko sem zaključila zadnji recept mi je prinesel paketek izdelkov za kožo, ki jih zares potrebujem. Našel je popolnoma naravno islandsko kozmetiko Purity Herbs in mi prinesel zavit paketek dnevne kreme, kreme za oči in regeneracijskega seruma za obraz. Ravno mi bo zmanjkalo stare kreme in če ne drugega nimam dela s tem da grem po novo. 😀 Pa sploh na serumu tako simpatično piše – “Dodatno pomaga pri odpravljanju utrujene kože.” – ravno zame. 😀 Kdo od vas že pozna to kozmetiko? Ste zadovoljne?

Kakorkoli, zares sem vesela izdelkov, in nasploh dejstva, da se je dragi odločil da me malo razvaja in upam, da se bom v prihajajočih mesecih spravila k sebi. S fanti planiramo zares nekaj posebnega čez dober teden. O vsem vas obveščam tudi tukaj. Potem pa seveda jeseni novim zmagam naproti.