Anina kuhinja

Albumi, slike in nostalgija

Albumi, slike in nostalgija

Odkar sem zanosila s Timonom imava z dragim ves čas v mislih, da bi želela iti skozi slike, izbrati najlepše in jih natisniti za v albume. Minila so že štiri leta, pa sva še vedno le v stopnji misli in ne realizacije.

Obožujem sodobno tehnologijo, ki mi omogoča slikati s telefonom na vsakem koraku in zabeležiti vsak trenutek, ki si ga zaželim. Po drugi strani pa pogrešam fizični stik s spomini v obliki fizične slike. Zdi se mi da se večkrat lotiš obujanjev spominov, če imaš nekje album z izbranimi slikami, kot pa če na tisoče slik počiva nekje na nekem disku ali v dropboxu. Isto kot sem mnenja, da so recepti v kuharici popolnoma nekaj drugega kot recepti na spletu. Že občutek je boljši, pristnejši.

Večkrat sva se že lotila in sva nekaj slik odnesla razviti, pa nama je ta proces nalaganja slik na usb ključke, pa potem vožnja do foto trgovine in čez nekaj dni spet vožnja po slike, popolnoma odveč. Potem pa zadnjič klepetam s prijateljico in izvem, da se ona znajde z neko novo aplikacijo in si pridno ustvarja albume. OK, sama nisem pretiran računalniški tip in so mi kakšne aplikacije včasih težje dojemljive. Vseeno sva z dragim včeraj zvečer (ko sta otroka že spala in sva imela mir) šibala pobrskati kako deluje in sva bila zares navdušena. Preprosto naložiš slike  in jih že čez nekaj dni dobiš naprintane na dom. Namesto da bi se spravila spat, sva do enih zjutraj izbirala slike in jih dodajala v aplikacijo za najin album. Mislim, da sva jih zbrala več sto, pa naju je vse skupaj prišlo nekih 15 eurov. Praktično zastonj. No, tukaj je cenik. Stran kjer najdete več o Printee aplikaciji pa tukaj.

Danes sva tako z navdušenjem iz najinih zabojnikov nostalgije potegnila moj stari album. Ne bom dodala kako zabavno je bilo Timonu skozi vse slike iskati mamico in kako nostalgično je bilo gledati vse te slike. 🙂

Vi ustvarjate albume, ali imate slike le shranjene nekje na računalniku?

image1-10

image2-10

image2-11

image3-9