AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Čokoladni šmorn / carski praženec

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 1-2 osebi.

SESTAVINE:

  • 1/3 vrečka pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 1/2 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 2 žlice olja
  • 8-9 žlic mleka
  • 4-5 žlic olja
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 2-3 žlice čokolade v prahu
  • 3 zvrhane žlice moke

OPIS PRIPRAVE:

Jajce in sladkor penasto umešamo. Nato dodamo moko, mleko, pecilni prašek in olje, ter vse skupaj zmiksamo da dobimo gosto zmes.

Tej zmesi vmešamo čokolado in kakav.

V ponvi segrejemo olje na srednji do višji temperaturi. Če bo segreto na najvišji se bo šmorn zažgal.
V olje zlijemo zmes in počakamo kakšno minuto, da se na dnu lepo sprime.

Nato s kuhalnico lepo počasi začnemo mešati zmes, da ustvarimo pečene koščke.
Šmorn pečemo kakšne 5-7 minut, in ga nato še vročega postrežemo.

Veselo sladkanje!