AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Carski praženec / šmorn s kokosom

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 1-2 osebi.

SESTAVINE:

  • 1 jajce
  • 1/3 vrečke pecilnega praška
  • 7 žlic mleka
  • 1 žlica sladkorja
  • mali ščepec soli
  • 3 žlice moke
  • 1 žlica olja
  • 1-2 žlici kokosa

OPIS PRIPRAVE:

Jajce in sladkor penasto umešamo. Nato dodamo moko, mleko, pecilni prašek in olje, ter vse skupaj zmiksamo da dobimo gosto zmes. Tej zmesi vmešamo kokos.
V ponvi segrejemo olje na srednji do višji temperaturi. Če bo segreto na najvišji se bo šmorn zažgal.
V olje zlijemo zmes in počakamo kakšno minuto, da se na dnu lepo sprime.

Nato zmes obrnemo na drugo stran.
Šmorn pečemo kakšne 2-3 minute na eni strani, in nato še na drugi strani. Pečenega razrežemo na kocke

 in postrežemo.

Veselo sladkanje!