Anina kuhinja

Video recenzija za otroški gugalnik 4moms mamaRoo

Video recenzija za otroški gugalnik 4moms mamaRoo

Že odkar se je Liam rodil, sem iskala gugalnik, ki bi mi malce olajšal kakšno minuto, ko je treba kaj postoriti in bi omogočal, da je Liam na Timonovi višini in se Timon z njim lahko igra, pogovarja …

Seveda je najprej nastopil pomembni faktor, da je gugalnik v celoti pralen, zaradi Timonove alergije na pršico. Večina gugalnikov se že res da sleči, toda mamaRoo je kot narejen za to. Samo odpneš ga z zadrgo in material opereš na ročno pranje, ter posušiš na zraku. Sama ga en dan pred pranjem še zamrznem, da se znebim pršic in to je to. Po treh pranjih se materialu nič ne pozna, da je bil prepran. Je neverjetno kvaliteten.

Leta nazaj sem vedno raje kupovala cenejše izdelke, toda me je že večkrat izučilo, da rek “malo denarja, malo muske” res drži. Poceni materiali se skozi pranje uničijo, večkrat se kaj pokvari, zlomi … in potem si obsojen, da kupiš nov izdelek, ter na koncu za dva daš ravno toliko, kot če bi na začetku kupil boljšega. MamaRoo je sicer na višjem cenovnem rangu, a za to ceno dobiš neprimerljivo več kot pri drugih gugalnikih. V bistvu bi jih sploh težko primerjala, ker je mamaRoo res unikaten.

Poleg lepega izgleda je pravzaprav popoln za razvajanje dojenčkov. Ima 5 različnih gibanj/guganj z različnimi hitrostmi gibanja in 5 različnih zvokov (dež, bitje srca, morje…). Sploh pa se giba kot bi plesal. 🙂 Težko ga prehvalim. Velika prednost je tudi to, da za zamenjavo programa/zvoka in hitrosti guganja, niti ne potrebujem fizično do gugalnika, saj ga lahko preko bluetooth povezave upravljam kar s telefonom.

Naslonjalo se lahko dvigne ali spusti na bolj položen položaj. Nad naslonjalom pa visijo tri “žogice” za opazovanje. Pri nas smo jih odstranili, ker jih je Timon ves čas želel krasti, držalo za žogice pa je bilo ravno tako visoko, da ga je težko dosegel. Tako sem samo čakala, kdaj bo držalo zlomil, da bo prišel do žogic. Kakorkoli, če doma nimate takšnega lumpka kot mi, so za nekaj časa prav luštna distrakcija.

Liama odložim v gugalnik in ponavadi v njem pridno leži še preden ga prižgem. Ko se začne pritoževati mu vklopim guganje in tako pridobim nov čas, ko lahko kaj postorim. Fino je, ker se z njim velikokrat ukvarja tudi Timon in mu podaja dudiko in nosi igračke. Liam pa naju s Timonom ves čas opazuje, ko se igrava zraven.

Mogoče bi lahko izpostavila le eno stvar, ki bi lahko bila boljša in to je zvok. Ta ima veliko šuma, ki je za moje pojme moteč. Medtem, ko je Liamu popolnoma všeč, če še malo bolj izdatno šumi. 🙂

Imate vi ali ste imeli kakšen gugalnik za svoje dojenčke? Ima kdo izmed vas 4moms mamaRoo ali kakšnega njegovega predhodnika?

Če bi vas nakup zanimal, ga lahko kupite na strani Minime, kjer sem ga našla tudi sama.