Anina kuhinja

Varuška po meri in vikend

Varuška po meri in vikend

Za nami je nor teden. Timonova trebušna viroza nas je mučila vse do četrtka. Ko sem že mislila v soboto da je bruhanje za nami se je v blažji različici ponovilo v torek. Pa seveda driska vse do četrtka. Potem pa izbruh atopijskega dermatitisa na koži – po mojem mnenju rezultat podrtega imunskega sistema. Od srede smo tako za vsake 15 minut zunaj, po celem telesu dobili koprivnico. Očitno je že majhni del alergena povzročil takšno reakcijo. Jutri imava hvala bogu pregled pri alergologu in upam, da mi bo znal podati kakšen odgovor/rešitev.

Čez teden sta bila tako oba malčka doma. Z dragim sva poleg njiju imela še redne službene obveznosti in posneti sva morala še dodatnih 5 video receptov kot običajno – z dvema navdušenima energetičnema gledalcema poleg. Lahko povem da sva do četrtka z vsem nespanjem, delom in norišnico že oba komaj držala glavo nad gladino. Lahko bi za pomoč prosila moje starše ali staro mamo, pri kateri živimo, pa me je skrbelo da bom nanje prenesla to hudo trebušno virozo. Tako smo se držali bolj zase. Komaj sva čakala vikend, da se vsaj za uro-dve sprostiva. V soboto sva bila namreč povabljena na praznovanje najine prijateljice – in vabilo je izrecno poudarjalo da prideva brez otrok. Tako sva za večer najela varuško po meri. Kristijanovi starši so bili prav tako povabljeni, mojih staršev ni bilo in cel teden sem iskala možnost da bi lahko z dragim šla. Na spletu sem našla stran, ki ponuja profesionalne varuške ravno za take priložnosti – Meri Popins. Odločila sem se da jih pokličem in z gospo sva za moja fanta določili varuško Nino, saj naj bi po karakterju najbolj pasala k mojima energičnema fantoma.

In Nina pride in doživim mali šok. Liam ji brez težav nameni topel objem, Timon ji takoj začne razkazovati igrače. Dogovorili smo se da bomo eno uro najprej skupaj, potem pa bova šla. No, po desetih minutah sva bila kot muha na steni in ko sva jima rekla da greva in prideva kmalu nazaj, sta nama samo pomahala. Nič joka – jaz sem pričakovala vsaj manjši Liamov izliv, pa ga sploh ni ganilo. Mogoče je bilo to, da sta bila v svojem okolju, pa vsekakor tudi to da smo se z Nino že takoj začutili. Všeč je bila nama in njima.

Izmenjali sva si telefonski, da bi se lahko slišali če kaj ne bi bilo ok. Ko sva po 4 urah prišla nazaj sta naju bila sicer izjemno vesela, ampak Liam je hotel kar z Nino domov. 🙂 Sva potočila solzico in hudomušno vprašala Nino, če bo kar ostala pri nas. 😀

Vsekakor smo dogovorjeni, da se ob priložnosti ponovno odločimo za Meri Popins. Ker je šlo tako dobro z dragim razmišljava, da bi si mogoče enkrat tedensko vzela večer na off (6-9h) in imela tedenski zmenek, ker iskreno pogrešava tudi družbo drug drugega. Je kdo izmed vas, ki prakticira tedenske zmenke z svojim dragim/drago?

img_5885_36463882382_o_800px