Anina kuhinja

TOP otroški poganjalec

TOP otroški poganjalec

Leto nazaj sem pisala o poganjalčku Puky s štirimi koleščki (objavo najdete tukaj), na katerega smo bili nori. Zares nori in prepričana sem da bo enako navdušenje nad njim pokazal Liam, saj je poganjalec zelo kvaliteten in preprosto očarljiv. Smo imeli kup enih poganjalcev – saj veste, za prvi rojstni dan vsi prinesejo takšnega ali drugačnega. Torej od tistih plastičnih, ki so napol avtomobilčki, do lesenih trikolesnikov, pa lesenih klasičnih poganjalcev. Zares se da že za majhno ceno dobiti praktično vse. Toda kvaliteta je ponavadi daleč od dobre. Plastični so dostikrat nestabilni in se pokvarijo en dva tri. Leseni pa so drugače očarljivi, ampak je nanje treba paziti, saj se les ob vlagi napihne in potem kolesa ne tečejo gladko. To se je zgodilo pri nas.

Ti poganjalci pa so za moje pojme zares vredni vsakega centa. Všeč mi je ker je ogrodje železno – težko, obstojno in zlahka očistljivo. Da ne omenjam da je poganjalec neverjetno stabilen. Poleg tega pa so v znamki Puky tako fino pripravili poganjalca s štirimi koleščki, da omogoča lažji prehod na dva koleščka – torej na pravi poganjalec. Seveda nisem dvakrat razmislila in Timonu sem že kmalu prejšnje leto kupila tudi dvokolesni poganjalec Puky. Vreme je šlo potem hitro navzdol in sama se z nekaj tednov starim Liamom nisem dovolj posvetila, da bi Timon osvojil vožnjo z dvema kolesoma. Potem pa smo ga pripeljali kar v stanovanje, da je malo vadil. In že med zimo smo vsako priložnost na zraku porabili za sprehod in vožnjo s poganjalcem. No, Timon mu pravi kolo. 😉 Od takrat je postal pravi mojster in na poganjalcu je popolnoma prepričan sam vase. No, včasih bi bil lahko malce počasnejši, ker moram skoraj teči ves čas za njim – ali pa ga po celi vasi klicati —> Timon počaaaakaj. 🙂 Večinoma se tako znajdem in šibam na sprehod po poljskih poteh, kjer ni prometa. Naj še tukaj dodam da ima poganjalec prava napihnjena kolesa in gredo po makedamu brez težav. Kot pravo kolo.

IMG_0606

IMG_2138

Že lep čas se spravljam k pisanju te objave. Nešteto mamic me je med mojimi objavami ki prikazujejo Timona s poganjalcem spraševalo kateri poganjalec uporabljamo in da ne bom ves čas odpisovala vsaki posebej, sem se zato razpisala tukaj. 🙂

Mimogrede, več informacij o poganjalcu najdete v otroški trgovini Silly – tukaj.

IMG_2094