Anina kuhinja

Zobki in Jogobella jogurtovi ledeni bonbončki

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 1-2 uri zamrzovanje

Količina: 40-50 bonbončkov

Sestavine:

1 jogurt

Že slaba štiri leta mi spanec krade rast otroških zob. Najprej Timonovi in takoj za njim Liamovi. Vzbodbudno lahko rečem, da se vsaj bliža konec temu obdobju, za katerega priznam, da ga ne bom čisto nič pogrešala. Če sem prav preštela vse luknje lahko rečem da lezejo ven zadnji zobki in hvala bogu rast zobkov Liam dokaj dobro prenaša. Ponoči malce pojoka, se več doji da si masira dlesni, čez dan pa včasih kakšen dan težje in manj je. Zadnje tedne sem odkrila način kako mu dobro hladim dlesni že čez dan in je potem tudi ponoči bolje.

Oba malčka obožujeta jogurte in jogurtovi ledeni bonbončki so pri nas tak hit, da jih komaj vsak dan sproti pripravljam. Ker imamo pravilo dveh/treh bonbonov naenkrat in tukaj seveda tega pravila ni, je že zato toliko slajše.

Sama jogurt nadevam v vrečko za živila. Odrežem manjši konec robu in na papir za peko nadevam manjše kupčke/bonbone in jih za 1-2 uri položim v zamrzovalno skrinjo. Ko zmrznejo, jih odstranim v plastično posodico in jih hranim v skrinji dokler jih ne zmanjka.

 

Vsak dan zabavno izbiramo okus jogurtovih zamrznjenih Jogobella bonbonov. En dan so bananini, drug dan jagodni, tretji dan breskovi.