Sestavine:
Sestavine za vanilijevo kremo:
500 ml mleka – kravjega ali riževega
2 žlici sladkorja (navadnega, trsnega, svetlo rjavega)
1 zavitek RUF vanilijeve kreme ali polovica RUF vanilijevega pudinga
Ostale sestavine:
400-500 gramov keksov
3 zavitki RUF temnega čokoladnega obliva – ali 200 gramov temne čokolade + 2 žlici masla
120 gramov naribanih hrušk
2-3 žlice ruma – opcijsko (če ne delate sladice za otroke)
100-150 gramov RUF čokoladnih lističev ali RUF čokoladnih mrvic
Postopek:
NatisniEno tretjino mleka zmešamo z sladkorjem in mešanico za vanilijevo kremo. Drugi dve tretjine pripeljemo do vretja. V vroče mleko z metlico vmešamo zmešano vanilijevo mešanico in mešamo nekaj minut, da se krema zgosti. Kremo prelijemo in ohladimo do toplega.
V toplo kremo vmešamo naribane hruške in zmlete piškote. Počakamo 15 minut, da se sestavine vnesejo, nato pa oblikujemo kroglice poljubne velikosti.
Trd čokoladni obliv (ali nadrobljeno čokolado z maslom) postavimo v posodico nad vročo vodno kopeljo in počakamo da se stopi.
S čokolado premažemo vanilijeve kroglice in jih potresemo s čokoladnimi lističi.
Serviramo na papirnatih košaricah za mafine. Hranimo na hladnem.