Anina kuhinja

Vanilijevi hruškini ježki obliti s temno čokolado in čokoladnimi lističi

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 10-15

Sestavine:

Sestavine za vanilijevo kremo:
500 ml mleka – kravjega ali riževega
2 žlici sladkorja (navadnega, trsnega, svetlo rjavega)
1 zavitek RUF vanilijeve kreme ali polovica RUF vanilijevega pudinga

Ostale sestavine:
400-500 gramov keksov
3 zavitki RUF temnega čokoladnega obliva – ali 200 gramov temne čokolade + 2 žlici masla
120 gramov naribanih hrušk
2-3 žlice ruma – opcijsko (če ne delate sladice za otroke)

100-150 gramov RUF čokoladnih lističev ali RUF čokoladnih mrvic

Postopek:

Natisni

Eno tretjino mleka zmešamo z sladkorjem in mešanico za vanilijevo kremo. Drugi dve tretjine pripeljemo do vretja. V vroče mleko z metlico vmešamo zmešano vanilijevo mešanico in mešamo nekaj minut, da se krema zgosti. Kremo prelijemo in ohladimo do toplega.

V toplo kremo vmešamo naribane hruške in zmlete piškote. Počakamo 15 minut, da se sestavine vnesejo, nato pa oblikujemo kroglice poljubne velikosti.

Trd čokoladni obliv (ali nadrobljeno čokolado z maslom) postavimo v posodico nad vročo vodno kopeljo in počakamo da se stopi.

S čokolado premažemo vanilijeve kroglice in jih potresemo s čokoladnimi lističi.

Serviramo na papirnatih košaricah za mafine. Hranimo na hladnem.

Vanilijevi hruškini ježki obliti s temno čokolado in čokoladnimi lističi so hitra in preprosta ideja, ki bo očarala vaše malčke ali odrasle goste/člane družine. Namesto hruške lahko vlkjučite tudi drugo sadje, kot so jagode, jabolka…