Anina kuhinja

Špageti v omaki s pečenico

Za 2 osebi.

Čas priprave: 30 minut.

Sestavine:

– 1 pečenica
– 200 g špagetov
– 1 manjša čebula
– 2 stroka česna
– ščepec čilija
– ščepec soli in popra, ter sladkorja
– 2 dcl pelatov
– ščepec peteršilja
– 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
– 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
– parmezan

Opis priprave:

Pečenico popečemo. Ko je lepo rjavo zapečena jo odstranimo in zrežemo na kolobarje.

V maščobi od pečenice popečemo na drobno narezano čebulo. Ko zarumeni dodamo česen. Pražimo ga le nekaj sekund, nato pa v ponev ponovno stresemo zrezano pečenico. Vse skupaj zalijemo s pelati in dodamo še vse preostale sestavine. Vsebino kuhamo na srednji vročini kakšnih 20 minut, da se omaka zgosti in večina pelatov izhlapi. Na koncu po želji dodamo še kakšno pest naribanega parmezana.

V omako vmešamo kuhane testenine in postrežemo.

Dober tek 🙂