Anina kuhinja

Solatni krožnik s paradižikom,pinjolami in mocarelo

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 15 minut

Za 1 osebo.

SESTAVINE:

– 2 paradižnika
– 1 pest koruze iz konzerve
– 60 g mocarele
– 50 g pinjol
– 2 žlici kisle smetane
– 2 žlici vinskega kisa
– ščepec soli in popra

OPIS PRIPRAVE:
   Paradižnike narežemo na polovico in nato vsako polovico narežemo na kolobarčke. Razporedimo jih po krožniku in jih potresemo s koruzo, narezano mocarelo in predhodno popečenimi pinjolami na olju. Pri peki pinjol moramo paziti, da ji ne zapečemo preveč. Pinjole morajo biti namreč svetlo rjavo zapečene in ne preveč temno rjave, ker potem ne bodo okusne. Popečene pinjole odcedimo na papirnati brisački, da bo le ta popila odvečno olje.
V kozarcu zmešamo kislo smetano, kis, sol in poper, ter vse skupaj prelijemo čez solato.
Dober tek!