Sestavine:
- 100-150 gramov piškotov po želji (polnozrnati, brezglutenski, masleni…)
- 250 gramov pasirane skute
- 200 ml smetane za stepanje
- 100 gramov navadnega jogurta
- 3 žlice svetlega trsnega sladkorja
- 3-5 žlic limoninega soka
- 6-8 svežih jagod
- 4-6 vloženih ali svežih breskev
- 1-2 pesti svežih borovnic
- sirup vloženih breskev ali dcl vode+ žlica agavinega sirupa
Postopek:
Natisni- Smetano stepamo do točke, da se prične gostiti. Takrat ji dodamo sladkor in jo stepamo do čvrstosti.
- V drugi posodi zmešamo, skuto, jogurt in limonin sok. Skutno kremo zmešamo s smetano.
- Piškote nadrobimo in sadje očistimo, ter na drobno narežemo.
- V kozarčke/skodelice v slojih nalagamo, sadje, piškote, ki jih polijemo s sirupom od breskev in skutno kremo.
- Vrh okrasimo s svežo meto ali meliso.