Anina kuhinja

Riževe čokolade s toffee okusom in kokosovim čipsom

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 4 čokolade

Sestavine:

  • Sestavine za toffee riž:
  • 30 gramov masla
  • 80 gramov temno rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 100 ml sladke smetane
  • 75 gramov ekspandiranega riža
  • Ostale sestavine:
  • 300 gramov BAM temne ali mlečne čokolade
  • pest kokosovega čipsa

Postopek:

Natisni
  1. V kozico dodamo smetano, sladkor, maslo in vanilijev izvleček (ekstrakt). Na srednji do višji temperaturi sestavine segrevamo in mešamo, dokler se ne stopijo. Nato temperaturo zvišamo in omako zavremo. Med rednim mešanjem jo kuhamo še nekaj minut, nato pa jo ohladimo.
  2. Pekač obložimo s folijo da bomo strjeno zmes lažje vzeli ven.Toffee omako prelijemo čez ekspandiran riž in dobro premešamo.
  3. Razporedimo jo po pekaču in dobro pritrdimo ob dno.
    Pekač položimo v hladilnik za vsaj 1uro.
  4. Ohlajeno zmes razrežemo na 4 večje pravokotnike (če nam kakšen riž uide, ga z rokami pritrdimo nazaj) in prelijemo z ohlajeno (mlačno) stopljeno čokolado, ter potresemo s čipsom.

  5. Počakamo, da se čokolada ohladi in strdi nato pa jih shranimo ali zavijemo v darilno folijo.Pri nas čokolade niso prišle do ohlajenega stanja, zato so se poslikale že prej. 🙂 Mmm, še zdaj se mi cedijo sline.

Popolna sladica za obdarovanja, saj vam ne vzame veliko časa in jo bodo zagotovo z veseljem pojedli prav vsi. Okus po karameli oziroma toffee okus, ki ga dopolnjuje čokolada. Popolna kombinacija! 😉

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.